Огнище на COVID-19 в детска градина във Варна, 4 групи и персонал са под карантина

Варна<+> 14.09.2021 16:28 Снимка: ДНЕС+

Огнище на COVID-19 в детска градина във Варна, 4 групи и персонал са под карантина

Огнище на COVID-19 в детска градина във Варна, 4 групи и персонал са под карантина, предаде репортер на ДНЕС+.

В ДГ № 33 "Делфинче" са установени положителни проби на няколко преподаватели, помощен персонал и медицинска сестра. Всички контактни групи са преведени под карантина от 13 септември до 22 септември включително, гласи съобщение на интернет страницата на детската градина. 

Там се съобщава също, че контактните лица остават да работят, тъй като са дали негативен резултат, след като са били тестувани за коронавирус. В анонса се казва още, че родителите трябва да представят талон за клинично здраво дете и те трябва да решат, дали да заведат детето си в детското заведение.

От РЗИ потвърдиха информацията, като уточниха, че персоналът, който е дал отрицателни проби, остава на работа, тъй като част от него се води контактен на контактен, а останалите са или ваксинирани или преболедували инфекцията. По думите на началника на Отдел надзор на заразните болести д-р Анка Баева, ваксинираните служители на детското заведение не могат да бъдат преносители на вируса.

Поради тази причина те не са под карантина. В детската градина е направена пълна дезинфекция на всички помещения, а предписанията за поставяне под карантина, родителите на карантинираните деца, ще могат да получат от личните лекари на децата. Те имат достъп до системата, където от Районната здравна инспекция съхраняват всички предписания за превеждане под карантина. Друга възможност е, който желае, може да посети РЗИ-Варна и да му бъде връчено на място.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448