Общинският съвет одобри споразумение между община Варна и АПИ за ремонт на пътя до "Трифон Зарезан"

Варна<+> 14.04.2021 11:39 Снимка: ДНЕС+

Общинският съвет одобри споразумение между община Варна и АПИ за ремонт на пътя до "Трифон Зарезан"

Общинският съвет прие споразумение между община Варна и Агениция пътна инфраструктура за ремонт на пътя до свлачището "Трифон Зарезан", предаде репортер на ДНЕС+. Това се случи на извънредно заседание на местния парламент.

Трасето е част от международен път Е87 и предстои да бъде възстановено и изградено отново. Изработен е идеен проект за ремонтните дейности, като финансиране е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са в размер на 55 000 лв., а проектант  е инж. Венелин Любенов.

Изготвени са два такива проекта, като на заседание на ЕСУТ е избран този, който няма да налага отчуждителни процедури, които биха оскъпили и забавили дейностите по възстановяване на трасето. Пътят ще бъде изграден в сервитута на старото трасе. Очаква се да се изготви технически проект, след геоложките проучвания.

По време на дебатите, стана ясно още, че след подписване на споразумението между община Варна и Агенция пътна инфраструктура, община Варна ще встъпи в в гаранционна отговорност.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709