Общината предоставя имоти на училища, социални домове и полиция

Варна<+> 29.06.2020 15:45 Снимка: ДНЕС+

Общината предоставя имоти на училища, социални домове и полиция

Предложение на съветникът от БСП Мартин Златев, свързано с общинската фирма „Обреди“, не влезе в дневния ред на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство към общинския съвет. Той прояви меко казано некомпетентност като настоя за преобразуването на търговското дружество в общинско предприятие, без да вземе предвид новата нормативна уредба, уреждаща дейността на търговските дружества с над 50 процента държавно или общинско участие.

Не събраха мнозинство предложенията за избор на застрахователи на имуществото на Двореца на културата и спорта, на „Ученическо и столово хранене“ и на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания. Съветниците се обосноваха  с това, че преписките не са окомплектовани с 3 оферти, между които да направят избор. Такова изискване обаче не съществува като задължително условиe в законодателството, свързано с провеждането на обществените поръчки.

Комисията одобри предложения от кмета, с които се предоставят безвъзмездно различни общински имоти. Общинското предприятие за проекти в озеленяването ще разполага с имот в кв. „Чайка и в с. Тополи. В селото ще бъде предоставен терен и на детската градина за строителството на нова сграда. Спортна зала и тренировъчен комплекс в район „Приморски“ се предоставя на общинското предприятие „Спортни имоти“. Дирекция „Социални дейности“ ще продължи да управлява базата на ул. „П. Стайнов“, където са разположени временния приют за бездомници, Центърът за обществена подкрепа „Другарче“ и центърът за хора с деменция. С решения от днешното заседание се предоставят общински помещения на Областната дирекция на МВР за комплексен административен център, на Административния съд, на училище „Захари Стоянов“ и др.

 

CHF CHF 1 1.83044
GBP GBP 1 2.17464
RON RON 10 4.03738
TRY TRY 10 2.51315
USD USD 1 1.72639