Областният управител се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас

Варна<+> 08.07.2021 11:46 Снимка: ДНЕС+

Областният управител се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас

Областният управител на Варненска област г-н Марио Смърков се срещна с Н.Пр. Беа тен Тъшър, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия у нас. Това е последната визита във Варна на дипломата преди отпътуването й от България. Двамата говориха за възможностите за развитие на варненския регион, близостта на България и Нидерландия и сферите, в които страната ни може да черпи опит и привлича инвеститори от Нидерландия.

Акцент в разговора бяха възможностите за развитие на пристанището във Варна.

Г-н Смърков представи още очакванията за увеличение на пътуващите между Варна и Нидерландия. Според предавателните прогнози, през тази година броят им ще надхвърли стойностите от последните три години.

Н.Пр. Беа тен Тъшър отбеляза големия брой български студенти, които учат в Нидерландия и след това се връщат да се реализират и приложат наученото в страната. Посланикът посочи, че това е поколението „Еразмус“ – хора, които ще допринесат за развитието на България със своите свободен дух и знания.

По време на срещата беше подчертана и възможността за разширяване на икономическото сътрудничество и бизнес отношенията, както и важността на стабилността и прозрачността в страната, като условие за развитието на добра бизнес среда и привличането на повече инвеститори.

Областният управител подари на посланика специално издание, представящо ценностите на Градската художествена галерия във Варна, сред които има и картини нидерландски художници и получи от Н.Пр. Беа тен Тъшър книга за Нидерландия.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448