Варна<+> 29.07.2020 10:44 Снимка: ДНЕС+

Неизползвано ремарке за кола се превърна в контейнер за отпадъци на Кооперативния пазар във Варна

Търговци потърсиха ДНЕС+, за да се оплачат, че от години на Централния пазар във Варна се разнасят боклуци и лоши миризми от неизползвано ремарке за кола.

То е собственост на един от живеещите в близкия до пазара блок. Мъжът буквално бил заразял ремаркето на улицата, където ежедневно спират шофьори, за да пазаруват.

Така то пречи на движението и усвоява места за паркиране. Освен че заемало място, ремаркето било и удобно скривалище за контрабандни цигари, казват търговците и разказват, че неотдавна там били намарени безакцизни алкохолни и тютюневи изделия.

В момента в района се полага маркировка за Синя зона и собственикът трябвало да премести ремаркето. След като няколко пъти не могъл да му намери място, го „бутнал“ в един ъгъл, точно до магазинчетата. По думите на продавачите всяка вечер то се използвало за тоалетна и за кошче за боклук.

Сутрин миризмата била неописуема и това притеснява и клиентите, казаха търговци пред репортер на ДНЕС+.

Собственикът не искал да го маха, въпреки че то не се използва по предназначение, не плаща и тротоарно място, а веднъж месечно изхвърлял отпадъците от него директно на земята. Продавачите са принудени сами да почистват улицата от боклуците и очакват съдействие от общината, за да бъде премахнато ремаркето.

Антония Димитрова

 

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.16509
RON RON 10 4.04448
TRY TRY 10 2.38545
USD USD 1 1.66241