Набират доброволци за Световната купа по спортна гимнастика

Варна<+> 14.05.2021 14:05 Снимка: ДНЕС+

Набират доброволци за Световната купа по спортна гимнастика

За поредна година град Варна ще бъде домакин на Световна купа по спортна гимнастика за мъже и жени, която ще се проведе от 27-ти май до 30-ти май 2021 г. в Дворец на културата и спорта. В тазгодишното издание в надпреварата ще вземат участие представители от 3 континента, 26 държави и над 400 елитни гимнастици.

За успешното провеждане на това мащабно състезание Българска федерация по гимнастика отново ще има нужда от доброволци в различни направления, с които заедно да защити отличната репутация на перфектен организатор на събития от световен мащаб, съобщават организаторите.

Основни направления за разпределение на доброволци:

Контрол за достъп - грижа за реда и спазване на противоепидемичните мерки в зали – основна и тренировъчна, сектори за състезатели, стаи на съдии, Микс зона;

Техническа помощ - работа с офис техника, камери, музикални уредби;

Организационна помощ - комуникация и съдействие на отборите;

Церемония и протокол - откриване, награждаване, закриване - съдействие на основния екип;

Допинг зона -придружаване на състезателите в допинг зоната;

Акредитация и Секретариат - съдействие на основния екип по акредитация.

Доброволците работят под прякото ръководството на водещия на избраното от тях направление. На 25-ти май всички групи ще бъдат инструктирани за съответната дейност. От 25-ти май до 30-ти май ще работят според установено време, удобно както за организаторите, така и за самите доброволци (на смени или цял ден). Всеки доброволец ще получи по една брандирана тениска, която е задължителната униформа за екипите. При работа през целия ден има осигурен обяд и напитка. Осигурена е възможност за безплатен транспорт по време на ангажиментите.

В края на първенството доброволците ще получат сертификат за преминат стаж по време на Световната купа. Всички желаещи трябва да изпратят три имена, телефон и електронна поща за контакт, възраст, местоживеене, ниво на владеене на чужди езици, предишен опит - ако има такъв, на e-mail: varnanamladite@gmail.com

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438