Монтираха метално сърце в центъра на Долни чифлик

Варна<+> 05.06.2020 14:33 Снимка: ДНЕС+

Монтираха метално сърце в центъра на Долни чифлик

Огромно червено метално сърце се появи в градинката до община Долни чифлик, съобщиха от общината в официалната си Фейсбук страница.  То е изработено и дарено от Илиян Аспарухов Парушев По този начин нашата община ще подкрепи инициативата „Капачки за бъдеще”, която тече вече трета година в цялата страна. Популярната дарителска кампания вече е осигурила кувьози в 22 болници в страната.

Парите за тях идват от предаването на пластмасови капачки за рециклиране. В лечението на едно новородено дете, което има проблем, техниката и апаратурата са от ключово значение, твърдят неонатолози.

Предстои дарение на още 4 транспортни и 3 стационарни медицински уреда. Идеята е до края на годината у нас да няма нито един стар кувьоз. Инициаторите вече събират информация и за друга апаратура, от която лечебните заведения имат нужда.

От кампанията „Капачки за бъдеще”, след кувьозите, искат да събират средства и за друга медицинска техника. „Има апаратура за ежедневна употреба – пулсоксиметри, веноскопи и други различни видове пренатални и натални монитори, които са в окаяно състояние или повредени”, каза основателят на инициативата „Капачки за бъдеще” Лазар Радков.

Инициаторите се надяват да включат в събирането и пластмасови бутилки. Водят преговори с партньори, които да ги изкупуват и рециклират. Молбата е дарителите да ги смачкват. Така те заемат по-малко място и са по-удобни за транспортиране. /Варна новини

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931