Марица Гърдева: Общинският съвет на Варна не е образователна институция!

Варна<+> 14.07.2020 11:55 Снимка: ДНЕС+

Марица Гърдева: Общинският съвет на Варна не е образователна институция!

И тази сесия на Общински съвет преминава в традиционнните уроци за съветници от „Демократична България“ и „Възраждане“ по основни понятия за местната власт, финансите и правото.

Лектор за пореден път е Марица Гърдева – общински съветник от групата на ПП ГЕРБ. Тя напомни на хората на Костадин Костадинов, че ОбС – Варна не е протестът навън, където всеки може да изяви нивото (или по-скоро неговата липса) на възпитание.

„И аз искам е да работим в интелигентна и компетентна среда, с интелигентна опозиция. С опозицията сме работили заедно, когато посоката е била правилна. Когато решенията са правилни политическите пристрастия няма значение, защото се гласува за доброто на Варна и варненци. Но нека отново да посоча – Общинският съвет не е образователна институция. Предполага се, че тук идват възпитани, образовани и компетентни съветници, които да са полезни за града. Но да обучаваме съветници на бюджетиране и разпореждане с имоти… Сещам се за моя дядо, който казваше: „Глупост и диария не могат да се скрият. Винаги напъват да излязат!“ Не сме на улицата, не сме на улицата, не сме и тийнейджъри. Пада имиджът на Общинския съвет с това поведение. Тук се очаква да са интелигентни, възпитани, образовани хора, които са се доказали! Не сме детска градина. Защото и там малките като ударят другарчето си, се извиняват“, не спести основателната критика Марица Гърдева.

Общинският съветник помоли колегите си да се премине в конструктивен тон на работа.

„Без сочения с пръст, викания, подвиквания. Благодаря!“, завърши Марица Гърдева./Варна новини

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551