Край на дивото къмпингуване край Шкорпиловци и Камчийски пясъци

Варна<+> 19.04.2024 11:24 Снимка: ДНЕС+

Край на дивото къмпингуване край Шкорпиловци и Камчийски пясъци

Десетки каравани, кемпери и палатки вече освободиха местността

Поставят информационни табели в района на местностите Камчийски пясъци и Изгрев-Хоризонт, които забраняват разполагането на кемпери, каравани, палатки и паркирането на МПС, съобщиха от община Долни Чифлик.

Десетки каравани, кемпери и палатки вече освободиха местността Камчийски пясъци и плажа на Шкорпиловци след поставяне на предупредителни стикери за нарушение.

В началото на месец април тази година, след сигнал за незаконно разположени кемпери, каравани и други съоръжения, е извършена проверка, която установява множество нарушения.

В района на местност Камчийски пясъци са били паркирани 6 каравани и 1 микробус и 1 ремарке без регистрационни номера. Проверяващите са намерили постройка от дървени палети, натрупан дървен материал, маси, столове, гуми, шезлонги, хладилник, бетонови блокчета, пейки, метално барбекю и мивки.

В района на местност Изгрев-Хоризонт са били паркирани 55 каравани от които само 11 са били с регистрационни номера и 1 бус. Имало е 7 палатки, маси, столове, метална конструкция на шатра, а караваните са имали табели, че са охранявани от СОТ.

В землището на с. Шкорпиловци, община Долни чифлик са били разположени 2 каравани, маса, столове, пейки, гуми, дървени палети и мивка.

Къмпингуващите са предупредени със стикери, в които е посочен 26 април 2024 година като краен срок за доброволно премахване на незаконно разположените кемпери, каравани и съоръжения.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361