Карин дом във Варна обявява конкурс за ребрандиране на логото си

Варна<+> 15.02.2022 13:10 Снимка: ДНЕС+

Карин дом във Варна обявява конкурс за ребрандиране на логото си

Карин дом обявява конкурс за ребрандиране на своето лого, а предложения се приемат до 6 март, съобщават от фондацията.

За своята 25 годишна история, логото на Карин дом успя да се наложи като разпознаваем и отличителен символ на вярата, в бъдещето на децата със специални потребности у нас.

Сегашното лого на Карин дом е създадено от Станка Желева преди повече от 25 години и е спечелило екипа с концепцията си за дом, слънчево настроение и усмивки. Карин дом иска да запази тази идентичност и развие визията си съобразно новите цели, стремежи за развитие и актуалност на визуалната концепция.

25 години история

Фондация "Карин дом" е организация с 25 годишна история и една от първите в България, която създава алтернативен на институциите модел за услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Основана е през 1996г. от дипломата Иван Станчов, който привлича и вдъхновява дарители и специалисти, за да докаже, че няма необучаеми деца. Организацията е с уважавана експертиза и разпознаваема визуална идентичност, която търси непрестанно развитие и иновации. Карин дом продължава да бъде новатор в своята област и да се развива, но остава вярна на своите ценности и мисия.

Продължаваме напред като организация с история, имидж и много успехи. Нашата визуална идентичност в вплетена в ценностите, обичта към децата и вярата в тяхното бъдеще, което ще продължим да подкрепяме. Нашето лого отразява вярата ни в семейството и възможностите за развитие на всички деца.

Изграждаме нов терапевтичен и обучителен комплекс във Варна

През 2019 г. Карин дом стартира своя дългогодишна мечта и стартира създаването на нов терапевтичен и обучителен център във Варна. С неговото изграждане Карин дом достига едно следващо ниво на развитие и в тази променена идентичност има нужда от външна визуална промяна в синхрон с вътрешната промяна на организацията. Строителството, което започна през 2021 г. вече е почти финализирано и предстои обзавеждане на центъра. Сградата ще разполага с модерна физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, детски площадки.

Новата сграда цели да създаде среда за ранно детско развитие, за обмен на знания и споделено пространство за семейства, доброволци и специалисти. Ще предложи повече и по-комплексни услуги за деца и семейства, които да подпомогнат тяхното ежедневие и приобщаването в детски градини и училища. На едно място, под един покрив семействата ще могат да ползват услуги за ранна подкрепа и терапия и разнообразие от методи за стимулиране на детското развитие от 0 до 7 г.

Награден фонд 500 лева

На дизайнера на получилия първо място проект ще бъде възложено да разработи концепцията си в пълнота. Карин дом ще има право на до 5 корекции. Класираният на първо място участник ще получи наградния фонд от 500 лева, популяризиране на авторството на проекта му и специална благодарствена грамота.

Срок за участие и регистрация:

Предложения за ново лого се приемат до 6 март (включително) на имейл: logo@karindom.org заедно с попълнената Декларация за авторство. Всеки участник ще получи входящ номер след подаване на проекта си.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648