IV Езикова Гимназия “Фредерик Жолио - Кюри” с благотворителна кампания в помощ на Карин дом

Варна<+> 06.12.2021 12:35 Снимка: ДНЕС+

IV Езикова Гимназия “Фредерик Жолио - Кюри” с благотворителна кампания в помощ на Карин дом

Благотворителният клуб “Следвай ме” към IV Езикова Гимназия “Фредерик Жолио - Кюри” във Варна ще се включи в благотворителна кампания в помощ на Карин дом, съобщи Петър Божилов, кординатора на клуба.

"Нашият училищен клуб участва в състезанието “Купата на героите” по програма на “Time Heroes Bulgaria” - “Платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро”. Заедно с PTPI “The Dolphins” решихме да направим Коледна кампания, в която ще продаваме картички, а събраните средства ще отидат за оборудване на новия център за деца със специални потребности “Карин дом” град Варна.", споделя той за Moreto.

Кампанията започва днес, 6 декември и ще продължи до 23 декември.

Картички може да закупите на следните локации:ParkMart Бриз; Mr.Bricolage; Kaufland (Mall Varna, кв. Възраждане и Кв.Бриз); Морска гара; Delta Planet Mall; Фермерски пазар.

Фондация Карин дом е неправителствена организация, която от 1996г. стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца потребности. Мисията на Карин дом е да подпомага приобщаването и включването на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, със специални подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание. Екипът от специалисти на Карин дом подкрепя годишно над 300 деца и семейства от Варна и страната, а за своята 25 годишна история над 2 800 деца са ползвали услуги в центъра. Основните дейности са терапия и рехабилитация, ранна интервенция обучения и интеграция, и застъпничество, стимулиране на доброволчеството. До септември 2022 новият център трябва да отвори врати. До м. март 2022 приключва цялостния строеж и след това започна оборудване на всички зали и помещения в триетажната сграда.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648