ИПИ представи проект за нов икономически профил на Варна

Варна<+> 05.06.2020 15:11 Снимка: ДНЕС+

ИПИ представи проект за нов икономически профил на Варна

Проект за нов икономически профил на Варна бе представен днес пред кмета Иван Портних и представители на академичната общност в града. Той е изготвен от екип на Института за пазарна икономика (ИПИ), по поръчка на Община Варна. Целта е да бъде извършено ребрандиране на региона, с цел привличане на инвеститори и на млади хора, създаване на нови работни места и на възможности за развитието на Варна като зелен и умен град.

Представени бяха показатели, свързани с профила на града и възможностите му за развитие като образователна и бизнес дестинация, с данни за макроикономическия, демографския профил, за пазара на труда. В презентацията се включиха Светла Костадинова, изпълнителен директор на института, Лъчезар Богданов, главен икономист и Петър Ганев, старши изследовател в ИПИ.

Всички препоръки и идеи, които бяха отправени по време на срещата от представителите на университетите във Варна, ще бъдат разгледани и обобщени. Документът ще бъде представен официално представен след окончателното му завършване.

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931