Хуманитарна инициатива ще подкрепи за Великден семейства, изпаднали в трудно положение заради COVID

Варна<+> 19.04.2021 12:14 Снимка: ДНЕС+

Хуманитарна инициатива ще подкрепи за Великден семейства, изпаднали в трудно положение заради COVID

Обществен дарителски фонд за Варна ще подкрепи с помощта на Програма Ирис семейства от Варна, изпаднали в трудно положение заради пандемията.

Семействата ще получат за Великден хранителни пакети, дрехи и ученически пособия, както и памперси за най-малките членове на домакинството.

Припомняме, че по същата Програма Ирис вече бяха подкрепени 70 семейства от Варна , които не разполагат с достатъчно средства за издръжка заради пандемията от Covid 19 и свиването на трудовия пазар. Сред тях имаше семейства загубили работа, самотни родители, оставени в неплатен отпуск или отглеждащи деца с увреждания, родилки в риск.

Тези семейства не разполагат със средства дори да закупят основни хранителни продукти, да осигурят нормален учебния процес на децата си и да покрият базови социални разходи.

Неспиращите молби за подкрепа направиха възможно да се подпомогнат още 8 семейства за Великден, като помощите ще се предоставят до края на седмицата.

Подкрепата осигурена от Програма Ирис в този момент за тези семейства е безценна.

Организаторите също така ще предоставят на семействата възможност за консултиране с експерт по трудово-правни въпроси и кариерно ориентиране с цел по-бързо връщане към пазара на труда.

Обществен дарителски фонд за Варна е единствената организация в регион Варна, която системно работи за развитие на местното дарителство. Научете повече за нашите инициативи на сайта ни: www.odfv.org

В навечерието на Великден, надеждите на всички ни са към едно по-добро бъдеще и съпричастност между хората!

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709