Геновева Михайлова: Във Варна трябва да управлява чистата политика, не феодализма

Варна<+> 09.10.2023 08:45 Снимка: ДНЕС+

Геновева Михайлова: Във Варна трябва да управлява чистата политика, не феодализма

"Варна има нужда от СДС, защото истината е, че е крайно време политиката в натурален вид да управлява града ни и да спре феодализма. Варненци не са поданици на този град, те са граждани, които заслужават европейски доходи и да участват във взeмането на решения за развитието на морската ни столица."

Днес разговаряме с Геновева Михайлова, журналист, PR на СДС-Варна и кандидат за общински съветник в листата на СДС-Варна за Местни избори 2023.

Според нея в местния парламент във Варна влизат съветници, излъчени от партии и коалиции, които нямат никакъв партиен живот, но успяват да седнат на седалките в Зала "Пленарна" по трима - четирима съветника.

Ето какво каза още тя по темата:

- Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС-Варна?

Аз съм един от хората, които създадоха едно прекрасно гражданско общество, което подлагаше на градивна критика управлението на града и района, в който живея. Това общество работеше рамо до рамо с местната власт. За съжаление, вече го няма, то се превърна в една пишеща  и мрънкаща по социалните мрежи общност, в която всеки говори за всичко, а от нищо не разбира. Но осъзнах, че каквито и идеи да имаш, за да можеш истински да участваш в решенията, начинът е да станеш част от тях. Избрах СДС по много причини. СДС е партия на чистите хора. Хора, които милеят за род, Родина, семейство и истински обичат Варна. Влизайки в СДС бях приета радушно, топло, с доверие и там видях семейство. Другата причина, която силно ме впечатли, е любовта и безкористното желание на лидера на сините във Варна д-р Янко Станев за чиста политика. Свободна политика в чистия ѝ вид, онази политика, в която корпоративните играчи няма как да участват и решенията за Варна се взимат на база политическа идеология, а не интереси на местни олигарси. Има хора, които са катедрали и техния почерк нито може да бъде подправен, нито заличен.

- Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

- Винаги съм смятала себе си за социален човек. Такова е и образованието ми. Завършила съм социални дейности, участвала съм в подобни каузи, а социалната политика на Варна е най-добре развитата в България. Разбира се, винаги има какво още да се желае и смятам, ако получа нужното доверие, да продължа пътя, който очертаха д-р Станев, доц. Медиха Хамза и други общински съветници на СДС, които през годините участваха в изграждането на тази политика. Бих могла да реализирам на практика своите идеи и да бъда част от решенията за реализацията им .

- Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

Това, което отличава СДС от другите партии, не само в дясното пространство, е чистата политика, която партията води. СДС е най-старата демократична партия в България и въпреки, че бе изкуствено създадено лошо име на партията от хора, които опитаха да унищожат съюза и после оглавиха други политически проекти, които и в момента са в управлението на страната, СДС не е спирала да живее, да води политиката си и да участва активно в управлението на много области и общини, както и отново имаме своите участници във взимането на решения в парламента. СДС води чиста политика, идеологията на съюза лежи на здрави основи, изпълнени със съдържание. И това са хората на СДС, които не са корпоративни играчи, нямат олигарси зад гърбовете си, нямат мръсно минало и истински милеят за българщината. СДС изповядва демокрацията в най-чистия ѝ вид- без радикален неолиберализъм, не приема и отрича джендър идеологията, цени и тачи българската народопсихология, в която семейството се създава от мъж, жена и деца, а не от родител 1 и родител 2. СДС води истинска борба с демографската криза. България изчезва и се топи толкова бързо, че са належащи тежки и скоростни решения за справяне с този проблем. Варна има нужда от СДС, защото истината е, че е крайно време политиката в натурален вид да управлява града ни и да спре феодализма. Варненци не са поданици на този град, те са граждани, които заслужават европейски доходи и да участват във взимането на решения за развитието на Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194