Форум "Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Варна<+> 22.06.2022 11:06 Снимка: ДНЕС+

Форум "Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Иновативни идеи за градско развитие бяха представени днес по време на форума "Digital Varna - Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж", който се проведе в хотел "Интернационал" в курорта "Златни пясъци". Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който подчерта, че събитието се вписва в концепцията "Варна - град на Знанието", която има за цел да обедини местната власт, академичната общност, бизнеса и неправителствения сектор за развитие на потенциала на града с умни решения.

Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна представи плана за действие "Зелен град Варна", Младен Иванов, управител на ОП "Паркинги и синя зона" запозна участниците с възможностите, които се разработват от общината за иновативен паркинг мениджмънт и електромобилност, а Надежда Петкова, експерт стратегическо планиране в "БИМ Консултинг", представи новите възможности за устойчив растеж и синя икономика, чрез подкрепа за бизнеса и академичната общностност в контеста на иновативни, дигитални и свързани и зелени градове на бъдещето,иновативен паркинг мениджмънт, електромобилност.

В събитието се включиха експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, ВВМУ "Никола Вапцаров", Huawei Technologies Bulgaria, "Виваком", Комисията по регулиране на съобщенията, Tixi, др. Форумът се организира от фондация „Дигитална България“, представен от Мартин Захариев, със съдействието на Община Варна. Конференцията има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на нови технологии в градската среда.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648