Варна<+> 07.08.2020 12:29 Снимка: ДНЕС+

Джаз певецът Васил Петров показа другият си талант - рисуването

Джаз певецът Васил Петров показа другият си талант - рисуването, а днес го слушаме в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.
Експозицията с графиките му ще остане в галерията до 26-ти август.

Отдавна рисувам и мои приятели художници, ме окоржиха да направя изложба с графиките си. Страхувах се, че ще загубя интерес към рисуването когато ги изложа на показ. Веднъж на един мой концерт в Пловдив гледайки мои графики,  Кольо Карамфилов, Бог да го прости, ми каза: „Тук си постигнал нещо, но въобще не знаеш какво си постигнал“. Тази вечер ви представям графики, които нарисувах по време на извънредното положение. Благодаря ви, че ме уважихте и се надявам да ви харесат“ с тези думи Васил Петров откри своята самостоятелна изложба в Арт галерия „Тереза Зиковска“ на ул.“ Воден“ 25 във Варна.

"Графиките и рисунките на Васил Петров са едно истинно въплъщение на душевността на автора им. Тази задвижена игра с геометрията, центрирана около една видима или въображаема ос ни увлича в силното чувство за свобода и хармония, характерно за Васил Петров. За мен е особено приятно да представим последните му творби! “ сподели пред посетителите Тереза Зиковска. Експозицията ще остане в галерията до 26-и август.

Ценители на изобразителното изкуство и фенове на Васил Петров се срещнаха с него, за да видят другата творческа страна на големия певец, ден преди концерта му „SYMPHONY WAY“ в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна“. Тази вечер (7 Август) от 19:30ч. Васил Петров ще представи новата си симфонична програма с Врачанска филхармония. Концертът е част от супер успешното му турне „SYMPHONY WAY”. В програмата са Бийтълс, Чарли Чаплин, Жобим, хитовете на Франк Синатра, Франки Вали, Дюк Елингтън, Чайковски, Вивалди и други. Класиките ще бъдат разказани с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената с тях са още Йордан Тоновски джаз трио и виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Симфоничната програма включва заглавия като „Michelle“, „Yesterday“, „Something“, „Smile“, „My Way”, „Caravane“ и други световни хитове.

Концерта ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването.

Билети от 10лв., 15лв, 20лв. и 25лв. на касата на Фестивален и конгресен център- Варна, театър Българан и в мрежата на Ивентим.

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286