Двама са с обвинения за наркооранжериите, разкрити във Варна

Варна<+> 12.01.2024 14:50 Снимка: ДНЕС+

Двама са с обвинения за наркооранжериите, разкрити във Варна

Окръжна прокуратура – Варна привлича към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа двама мъже

Окръжна прокуратура – Варна привлича като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа 52-годишния И.С. и 54-годишния К.Д. Двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

И.С. и К.Д. са задържани при специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества. В отделни помещения в Западната промишлена зона на Варна са установени две добре оборудвани оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. При извършените претърсвания са намерени 675 растения в различен стадий на растеж и разсад. Намерена и иззета е и суха тревиста маса, чието точно количество ще стане ясно след като бъде извършена съответната експертиза.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Предстои в съда да бъдат внесени искания за задържане под стража на двамата мъже.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957