Доц. Медиха Хамза: Вече пътуваме свободно в Европа, време е доходите да станат европейски

Варна<+> 21.10.2023 08:45 Снимка: ДНЕС+

Доц. Медиха Хамза: Вече пътуваме свободно в Европа, време е доходите да станат европейски

Днес разговаряме с депутата на СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза, кандидат за общински съветник на Местни избори 2023.

Доц. Хамза е известна на варненската общественост, като общински съветник, председател на ПК "Социални дейности и жилищна политика" към местния парламент на Варна, преподавател в два от престижните университети в морската столица. Настоящ народен представител в 49-тото Народно събрание, излъчен от СДС-Варна. Дългогодишен читалищен деятел, настоящ член на читалищното настоятелство на НЧ" Просвета-1927" в Аспарухово.

Ето какво каза тя за ДНЕС+:

- Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС-Варна?

Целите и идеологията на СДС Варна са основната причина да се кандидатирам за общински съветник в листата на СДС- Варна. Била съм общински съветник във Варна и много добре зная как с идеология, постоянство и упоритост СДС- Варна отстоява и реализира своите виждания за развитието на града ни. За СДС- Варна политиките в социалната сфера, образованието и здравеопазването са базово определящи за жителите на града ни.

В програмата ни за Местните избори 2023, са заложени приоритети, като създаване на условия за преодоляване на демографската криза чрез безплатни инвитро процедури, еднократна финансова помощ за всяко новородено дете в Община Варна и строителство на общински жилища. Увеличаването на безплатните инвитро процедури и еднократната финансова помощ са мерки, които могат да бъдат заложени в бюджета на община Варна и да бъдат реализирани в най-кратки срокове. Строителството на общински жилища за младите семейства изисква по-дълъг период от време за реализация, но трябва да се заложи като приоритет. Варна е град с много млади хора, които се обучават в шест висши учебни заведения на територията на града ни. Затова и всеки лев инвестиран в образование, здравеопазване и икономическо развитие ще задържи младите хора тук.

- Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

Това, което мога да дам като принос за развитието на града ни е основано на натрупаните знания и умения през годините ми като преподавател във висшето образование и работата ми в обществената сфера като общински съветник. Усилията ми ще бъдат насочени в сферата на образованието, социалните дейности, здравеопазването и читалищната дейност.

- Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

СДС означава дясна политика основана на дългогодишните ценности на народа ни като род и семейство, традиции и родолюбие. СДС е партия с най дългогодишна история в дясното пространство и е доказала, че може да управлява, да взема и да реализира стратегически цели за България. Днес ние сме част от Европейския съюз и това бе стратегическа цел на СДС, която бе реализирана. Към днешният ден, когато всички ние можем да пътуваме, работим и живеем извън пределите на България, приоритетите, които СДС поставя са свързани с демографската криза и доходите на хората в България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583