Варна<+> 16.09.2020 12:08 Снимка: ДНЕС+

Децата от ДГ “Валентина Терешкова“ дадоха урок на шофьорите с флашмоб (ВИДЕО)

Днес в Деня без загинали на пътя и във връзка с "Европейската седмица на мобилността" 2020 г. ръководството и децата на ДГ “Валентина Терешкова“ се включиха в инициативата със своеобразен флашмоб под мотото „Пази ме! Имам мечти! Пазете живота ми, искам да порасна!“

Малчуганите отправиха призив към всички водачи на моторни превозни средства, да пазят живота им, да спазват правилата за движение по пътищата и да бъдат по-отговорни.

Те спряха движението в двете посоки на бул. „Първи май“ в Аспарухово и с призив: „Пазете живота ми, искам да порасна!“, децата успяха да развълнуват шофьорите и те слязоха от колите си, благодариха на малчуганите, а някои с телефоните си запечатаха атрактивния момент.

Тази инициатива е една от многото, в която детското заведение се включва всяка година, а част от програмата, заложена в обучителния процес са заниманията по безопасност на движение.

В деня без загинали на пътя децата от подготвителни групи „Слънчице”, ”Мики Маус” и „Бърборино” напомниха на участниците в движението, че животът е ценен дар и трябва да се пази, а децата са най-голямото богатство.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.79714
GBP GBP 1 2.28192
RON RON 10 3.97664
TRY TRY 10 1.91806
USD USD 1 1.61306