“Десните“ от “Демократична България” рязко завиха наляво

Варна<+> 10.06.2020 15:49 Снимка: ДНЕС+

“Десните“ от “Демократична България” рязко завиха наляво

„Десните“ от Демократична България (ДБ) поемат левичарски курс. По време на пресконференция днес във Варна, те лансираха идеи, които повече подхождат на лява политика, но по техните думи, ще спасят туристическия сезон от провал.

Срещата с журналисти бе водена от съпредседателите на партията Васко Василев и Нелко Начев.

„Демократите“ бурно разкритикуваха туристическия сезон, като дори на всяко дете му е ясно, че кризата с Ковид-19 диктува “правилата на играта” в световен мащаб и за да има туристически сезон, трябва да има туристи. Въпросът в глобален план е, как да се случи това, след като хората, които посещават българското Черноморие, се борят с последиците от епидемията, която е в пъти по–сериозна от тази у нас.

Според варненските “ултрадесни”, следва да бъдат премахнати курортните такси, а налозите за  смет и сгради за хотелиерите да бъдат драстично намалени. На практика това е типично предложение за левия политически спектър.

“Десните” предлагат още да се премахне таксата за тротоарно право за тази година. Тоест, хем ще ни заемат тротоарите, хем няма да се плаща за това.

Критиките им, естествено, не спряха до там и Варненското езеро не остана не уважено.

Този път упражнението беше не чрез снимка с ръждив цвят, минала през фотошоп, а чрез вменяване на РИОСВ на функцията “глашатай” на Община Варна. И разбира се, чрез поредната порция повторения, че нищо не е вършено през 9-те месеца от аварията на тръбопровода. Пропуснато беше да се упомене, че през това време някой е изработил проект и е задействал процедура за избор на изпълнител, който да извърши ремонтните дейности.

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893