Депутатът от ГЕРБ д-р Емилия Милкова загуби битката с коронавируса

Варна<+> 31.03.2021 17:42 Снимка: ДНЕС+

Депутатът от ГЕРБ д-р Емилия Милкова загуби битката с коронавируса

Автор е на множество библиографски указатели и сборници

Депутатът от ГЕРБ Емилия Милкова е загубила битката с коронавируса, потвърди пред „24 часа“ областният управител на Варна Стоян Пасев. По думите му лекарите от МБАЛ „Св. Анна“ са се борили да я спасят четири дни, но не са успели.

Д-р Емилия Милкова е народен представител от гражданската квота на ПП ГЕРБ в 44 Народно Събрание и дългогодишен директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“- Варна.

Емилия Милкова е била член на Постоянната комисия „Обществени библиотеки” към IFLA (Международната федерация на библиотечните асоциации), автор е на множество публикации, библиографски указатели и сборници.

„Скърбя дълбоко за загубата на Емилия Милкова – тя бе прекрасен човек, чудесен приятел и работеше със сърце и душа за българската култура. Като народен представител, като член на Комисията по културата и медиите, като директор на Регионалната библиотека във Варна, като председател на Българската библиотечно-информационна асоциация Емилия Милкова беше пример за висок професионализъм и всеотдайност. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на Комисията по културата и медиите в 44-тото Народно събрание Вежди Рашидов по повод кончината на Емилия Милкова./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448