Дългоочакваният 11-ти София Филм Фест във Варна ще се проведе от 10-ти до 16-ти август 2020 г.

Варна<+> 30.07.2020 10:31 Снимка: ДНЕС+

Дългоочакваният 11-ти София Филм Фест във Варна ще се проведе от 10-ти до 16-ти август 2020 г.

Организаторите на София Филм Фест във Варна продължават традицията и ще спазят обещанието си за провеждане на 11-тото издание на Фестивала през това лято. Новите дати са 10-16 август 2020 г., а специално подготвената програма от месец март, когато всички културни събития бяха отложени поради пандемичното разпространение на COVID-19, почти не е претърпяла промени!

Фестивалният и конгресен център - Варна е традиционен домакин на „София Филм Фест във Варна“, а тази година любителите на киното ще се насладят и на прожекции под звездите през първите четири фестивални дни в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов”, където преди всяка прожекция гостите на „София Филм Фест във Варна“ са канени и на по чаша вино придружено с музикална изненада.

Билетите за филмите са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение цената е 6 лв. При закупуване на 5 и повече билета наведнъж, цената е 7 лева.

Вече закупените за изданието, което беше предвидено за месец март билети, ще важат само за прожекциите във ФКЦ-Варна и трябва да бъдат презаверени на касите в комплекса.

Билети за прожекциите в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” ще бъдат продавани само на място, преди прожекция.
 
Предварително закупените билети за филми, които в лятното издание ще се прожектират в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” при желание могат да бъдат върнати на касата на Фестивалния и конгресен център- Варна и сумата за тях ще бъде възстановена.

„София Филм Фест във Варна“ стартира на 10-ти август (понеделник), в Двора на Музикалното училище,с начален час 21:00, когато зрителите ще се срещнат ПРЕМИЕРНО с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „БОСИЯТ ИМПЕРАТОР“ на авторския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс, продължение на комедията „Белгийският крал“ (номиниран за европейска комедия на годината).
 


И тази година организаторите дават възможност на нови таланти да покажат своите творби на „големия екран“, чрез формата „Екран за нови кинематографисти“, а форматът „Община Варна представя“ ще покаже филми, създадени с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

11-тият София Филм Фест във Варна отново ще предложи на любителите на седмото изкуство заглавия, отличени по-рано през годината на такива световни форуми като „Берлинале”, „Оскар”, "Кан", "Венеция", "Торонто" и др.
Организаторите са подготвили дванадесет невероятни филма, сред които абсолютния фестивален хит „ПАРАЗИТ“ на режисьора Понг Чун-Хо, който удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм.
Публиката ще може да види още „ТЯЛО ХРИСТОВО“ на полския режисьор Ян Комаса, „ФАРЪТ“ на Робърт Егърс, „ПРЕДАТЕЛЯТ“ на Марко Белокио и още много други.
CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551