Д-р Янко Станев: За Община Варна здравеопазването стана доказано приоритет

Варна<+> 14.09.2023 16:10 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев: За Община Варна здравеопазването стана доказано приоритет

"За Община Варна здравеопазванетопостепенно става приоритет". Това каза зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев днес на заседание на ПК "Финанси и бюджет" към Общинския съвет на Варна.

Изказването на лидера на сините бе по повод гласуваните средства в ресор "Здравеопазване" и в частност средствата за общинските ДКЦ-та.

Д-р Станев продължи с това, че, ако тази политика продължи да се следва, Диагностично-консултативните центрове във Варна ще бъдат в цялост функционални и там ще се предлагат здравни грижи на много високо ниво.

Споделяната често от него теза за нуждата от добро здравеопазване, като превенция.

Заместник-председателят на СДС каза още, че смята, че за първи път здравеопазването набира скорост и става постепенно приоритет на Община Варна.

"И това е нещо, за което аз поне от четири години се боря и се опитваме да се случи. Някъде успяваме. Средствата, които са предвидени за Онкоболницата и ДКЦ-тата, са сериозни. Аз ви гарантирам, че с това темпо на увеличаване на средствата, след 3-4 години нашите (общинските- бел. ред.) ДКЦ-та, ще започнат да изпълняват фукциите на истинските ДКЦ-та. Ще ги оборудваме с модерна техника и те ще бъдат в огромна помощ на варненци", каза още д-р Станев.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876