Близо 2000 човека бягаха благотворително във Варна

Варна<+> 31.05.2022 15:15 Снимка: ДНЕС+

Близо 2000 човека бягаха благотворително във Варна

През изминалата събота във Варна се проведе едно от най-мащабните спортни събития, организирано с благотворителна цел, в което всеки варненец и гост на града можеше да вземе участие, подкрепяйки каузата, без значение колко физически подготвен и на каква възраст е, а именно Dentaprime RUNCITY`22.

Dentaprime RUNCITY`22, организирано съвместно с iRun, e благотворително бягане в няколко дисциплини – 400м и 2км – за деца и 5км и 10км за възрастни, като за всеки финиширал участник, организаторите даряват по 5 лв. за различна кауза от 2018-та година насам (с кратка пауза подари пандемичната обстановка). Тази година това е новият терапевтичен и образователен комплекс на фондация Карин дом. Бягането е напълно безплатно, без състезателен характер и със страхотни награди, разиграни в томбола сред участниците, за да се стимулират възможно най-много хора да вземат участие в него.

Така и се случи. Въпреки обявения за 10:00ч. старт на бягането, още в 9:00ч. входът на морската градина бе, буквално, препълнен от хора, припознали обявената кауза като своя, любители на здравословния начин на живот, фенове на спорта, професионални бегачи, майки с бебешки колички, цели семейства с деца, някои от които дошли да бягат с домашните си любимци, училищни класове със своите класни ръководители, хора със специални нужди, десетки спортни клубове от Варна и региона, ентусиасти, решили да бягат за пръв път в живота си и още толкова, дошли за подкрепа на участниците и като публика. Близо 3000 човека... 3000 човека – в името на каузата, в името на спорта, в името на примера за децата, в името на по-добрия за всички начин на живот.

Общо 1827 бегачи взеха участие в Dentaprime RUNCITY`22, от които 1352 възрастни и 475 деца, като сред тях и не малко такива, които все още не могат да ходят самостоятелно и „тичаха“ с подкрепата на родител. По време на спринта, на сцената изобилстваше от съпътстващи събитието спортни инициативи, в които публика, придружители и вече финиширали участници взеха участие – йога, функционални и кондиционни тренировки, зумба, steel combat и strong, а стена за катерене и скаутски дейности бяха предвидени за малчуганите. Това превърна денят в своеобразен спортен празник, излизащ далеч от клишето на „поредното бягане“.

Равносметката - 1613 човека успяха да финишират и благодарение на тях за тазгодишната кауза в подкрепа на новия терапевтичен комплекс към фондация Карин дом, организаторите ще дарят сумата от 8065лв. Първи при децата на 400м станаха Боян Герасимов и Мартина Петрова с време под 2 минути, а на 2км –  Ивена Радичкова и Велин Кабаджов за времето от 8 минути. При „голямото“ бягане, първи при дамите на 5км и 10км станаха съответно Татьяна Ненова (21:07мин) и Билсерин Сюлейман (39:04мин.), а при мъжете Исмаил Ссенанджи (15:22мин) и Владислав Михайлов (34:19мин). Традиционното награждаване на призьорите от всички дисциплини бе последвано от томбола за всички участници, от която най-големите късметлии си тръгнаха с велосипеди, фамилно посещение на Disneyland, Париж и едноседмични почивки в Анталия и на о-в Мавриций.

За финал, от сцената, г-н Александър Крингс - директор корпоративни комуникации на стоматологични клиники Дентапрайм, обяви, че мотивирани от големия интерес и оказаната огромна подкрепа от страна на всички участници, доброволци, спонсори и партньори, взели участие в Dentaprime RUNCITY`22 в името на каузата, организаторите не просто ще продължат традицията, а ще я надградят и доразвият като още по-мащабен проект.

За повече информация:

Зорница Вълева

zornitsa.valeva@dentaprime.com

0889 668 024

Маркетинг експерт

Dentaprime

 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648