Арт Галерия Ларго и Почетното Консулство на Италия във Варна представят самостоятелна изложба

Варна<+> 26.11.2021 11:19 Снимка: ДНЕС+

Арт Галерия Ларго и Почетното Консулство на Италия във Варна представят самостоятелна изложба

В края на 2021-ва година Арт Галерия Ларго ще представи два проекта, които се реализират с любезната подкрепа на Италианското Консулство във Варна. Първият проект е самостоятелна изложба на италианския артист Антимо Бертолини от 26 ноември 2021 в Зала 2 на галерията. А от 15 декември с изложба в галерия Ларго ще бъде отбелязана годината на Данте, която почитат със събития в цял свят. Тогава в Зала 1 под патронажа на г-н Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия, ще бъде представена „Божествена Комедия“ – изложба-графика и добавена реалност на търновския художник Светослав Косев.

Изложбата на Антимо Бертолино „От материя в енергия“ вече е представяна на няколко места в България – в Балчик, Пловдив, Ямбол. От 26 ноември 2021 варненци ще могат да се насладят на интересните и нетрадиционни творби в Зала 2 на Арт Галерия Ларго. Италианецът разказва, че винаги е таял в себе си страст към изкуството. Той създава изящни творби чрез уникална авторова техника. С помощта на специални резци Антимо издълбава в дървената основа на картините си резки, от които оформя спирали, слънца и други обекти, а след това колорира всяка творба в различен цвят. Художникът казва, че в някои от картините прави по повече от деветстотин резки, с които оформя и пресъздава идеите си. Така в картините му се получава интересен ефект на обемност, на триизмерност на плоското иначе живописно пространство. А темите му са свързани със слънцето и природата, с любовта. Изкуството на Антимо Бертолино е модерно и изключително интериорно и неслучайно присъства в множество италиански и швейцарски колекции.

Очакваме ви на откриването на 26 ноември 2021 от 17:00 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум 8. Повече за изложбата вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com.  

Повече за автора:

Антимо Бертолино е роден във Формиа, Италия през 1972 г. Дипломира се като скулптор в Сеса, Италия. Представя свои творби на различни изложби в Милано, Пиомбино, Флоренция, Рим, Торино, Лугано, където получава награди и признание, като Наградата за изкуство 2017. Отзиви за него публикуват изтъкнати историци и художествени критици, като Паоло Леви, Фулвио Викки, Лаура Милани, Грегорио Росси,  Роберто Сабателли и Флавио Ареози.  В момента Антимо Бертолино живее и твори в ателието си в Лугано – Швейцария. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448