Алея на книгата ще зарадва малчуганите със специално книжно парти

Варна<+> 23.07.2021 15:21 Снимка: ДНЕС+

Алея на книгата ще зарадва малчуганите със специално книжно парти

Книжно парти организират инициаторите на "Алея на книгата" за малките почитатели на книгите.

Според тях, инициативата ще събуди интереса на малчуганите, защото ще могат да видят как се създава една книга - от написването и до момента, в който се появява на рафтовете в книжарниците и библиотеките. Освен пътя на книжките, децата ще се откъснат за малко от електронните устройства.

За пътя, който изминава книжката ще разкаже Делян Илиев от издателство „Атеа“, които са и организатори на детския купон. Малките читатели ще видят дългият път, която изминава една творба за деца от написването, илюстрирането и отпечатването.

Викторина с десетки въпроси ще провокира малчуганите и техните родители да спечелят детски книжки, пъзели, аксесоари за устройства и др. предметни награди. Детският празник ще води Принцесата на книгите. За празника на малчуганите община Варна прави жест, като предоставя безвъзмездно сцена „Раковина“.

Входът за книжния купон на малки и големи, който ще продължи два часа, е свободен, а забавлението започва в 10,30 часа на 5 август на сцена „Раковина“ в Морската градина.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448