20 години затвор за баща, отвлякъл, блудствал и изнасилил дъщеря си

Варна<+> 30.06.2021 11:24 Снимка: ДНЕС+

20 години затвор за баща, отвлякъл, блудствал и изнасилил дъщеря си

Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Стоян И., за това че в условия на опасен рецидив отвлякъл и изнасилил дъщеря си, а преди това блудствал с нея. Към момента на извършване на престъпленията момичето било 18 – годишно и направило опит за самоубийство, като погълнало голямо количество аспирин.  

Съдебното следствие се провеждане при закрити врати, с оглед изнасянето на данни от личния живот на двете страни в процеса.

Стоян И. е роден в Провадия, с основно образование, неженен, не работи, осъждан. През 2011г. Варненският окръжен съд му налага наказание 10 години „лишаване от свобода“ за изнасилване и отвличане. През април 2019 г. излиза от затвора, като му е определен изпитателен срок от 1 година, 4 месеца и 19 дни, през който да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител.   

Според обвинението, след освобождаването си 41-годиншият Стоян заживял с приятелката си в Аксаково. В дома му често гостувала неговата дъщеря, която оставала по няколко дни. На 1 ноември 2019 г. момичето отново посетило баща си. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да напазаруват заедно, като на връщане от магазина пушили марихуана в колата му. В къщата, въпреки оказаната съпротива, извършил блудствени действия с нея. След това той откарал дъщеря си с кола извън града и я изнасилил. Предупредил я да не казва на никого за станалото, а пред приятелката му да обясни, че са се забавили, тъй като я учел да шофира. Разстроена от случилото се момичето напуснало дома на баща си и по-късно направило опит да се самоубие с 10 таблетки аспирин. Едва в спешния център разказала за извършеното посегателство върху нея.

Окръжен съд – Варна наложи на Стоян И. наказание 20 години „лишаване от свобода“ за извършеното отвличане в условия на опасен рецидив, което да изтърпи при първоначален строг режим. Осем години затвор е наказанието, определено за извършеното блудство и 15 години „лишаване от свобода“ за изнасилването на дъщеря му. От така определените наказания, 41-годишният Стоян ще изтърпи най- тежкото, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448