2 г. затвор за мъж, разпространявал наркотици и шофирал под въздействието на амфетамин

Варна<+> 28.09.2022 18:54 Снимка: ДНЕС+

2 г. затвор за мъж, разпространявал наркотици и шофирал под въздействието на амфетамин

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 26-годишния Александър Ангелов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и че шофирал автомобил след употребата на такива.

Пред съда, 26-годишния мъж заяви, че е наясно с последиците от доброволното подписване на споразумението, което има последиците на влязла в сила присъда. Ангелов заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред и предпочита бързото производство, като призна всички обстоятелства и факти в обвинителния акт.

Страните приеха за безспорно установено, че на 10 януари тази година без надлежно разрешително държал, марихуана с различно съдържание на активното вещество тетрахидроканабинол на обща стойност 120,96 лева. На същата дата той разпространил част от нея на жена във Варна. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив. На 10 януари т.г., в условията на повторност Александър Ангелов управлявал лек автомобил „Фолксваген голф“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Ангелов е безработен и осъждан.

Съдът му наложи наказание 2 години “лишаване от свобода“, за разпространението на наркотици, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. За шофирането под въздействието на упойващите вещества наказанието му е 11 месеца затвор. Съдът го лиши и от право да управлява автомобил за срок от 2 години и 6 месеца. От така наложените наказания, 26-годишният Александър ще търпи най- тежкото от тях, както и отделно наказанието „лишаване от право“.

В негова тежест са и направените по делото разноски в размер на 440,01 лева, които следва да плати в 7-дневен срок.

Одобреното споразумение е окончателен съдебен акт.  

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648