Вратар вкара за Лацио в Шампионската лига, Барса тръгна с разгром

Спорт 20.09.2023 09:19 Снимка: ДНЕС+

Вратар вкара за Лацио в Шампионската лига, Барса тръгна с разгром

Лацио стигна до изключително драматично равенство 1:1 при домакинството на Атлетико Мадрид на „Стадио Олимпико“ от група „Е“ на Шампионска лига. Гостите откриха първи, но италианският тим изравни резултата дълбоко в добавеното време чрез вратаря си Иван Проведел, който е големият герой за тима на Маурицио Сари.

Атлетико Мадрид поведе с 1:0 в 29-ата минута. Науел Молина подаде към Пабло Бариос, който отправи удар от разстояние, топката рикошира в крака на Дайчи Камада, излъга вратаря Иван Проведел и влетя в мрежата му.

Иван Проведел направи страхотно спасяване в 71-ата минута. Маркос Йоренте комбинира със Самуел Лино, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Лацио, но Проведел се хвърли в краката му и направи превъзходно спасяване.

Матиа Дзакани стреля от трудна ситуация само няколко секунди по-късно, Ян Облак внимаваше и изби топката в корнер. Луис Алберто стреля в 80-ата минута, но право в ръцете на Ян Облак. Във втората минута на добавеното време на мача Данило Каталди отправи мощен удар от разстояние, който бе отразен отново от Ян Облак, който изби топката в корнер.

Дълбоко в добавеното време на мача Лацио успя да изравни резултата. Луис Алберто центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Иван Проведел засече топката с глава и я вкара във вратата на Ян Облак.

Барселона започна да вкарва и то много голове. Само няколко дни след разгромната победа с 5:0 в Ла Лига срещу Бетис, „блаугранас“ разби със същия резултат – Роял Антверп на старта на мачовете от група „Н“ в Шампионска лига. 

Барселона поведе още в 11-ата минута, когато Илкай Гюндоган комбинира с Жоао Феликс, който получи удобна възможност в наказателното поле на Роял Антверпен, от която веднага се възползва и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Бутез. 

Осем минути по-късно Барселона удвои своята преднина. Жоао Феликс с чудесен пас намери Роберт Левандовски, който отблизо не остави никакви шансове на Бутез, правейки резултата 2:0.

Барселона поведе с 3:0 в 22-ата минута, когато Батай си отбеляза автогол. Балде нахлу в наказателното поле на белгийския отбор, след което прехвърли топката към Рафиня, чието центриране отляво бе отклонено от Батай, след което топката срещна левия страничен стълб на вратата на Бутез и влетя в мрежата му. Барселона поведе с 4:0 в 54-ата минута. Роберт Левандовски отклони топката за Гави, който не остави шансове на Бутез, пращайки топката във вратата му. 

Барселона направи резултата 5:0 в 66-ата минута. Рафиня танцува около Вайндал с лекота, след което достави топката за Жоао Феликс, който с глава вкара във вратата на Бутез.

По същото време Пари Сен Жермен се наложи с 2:0 над Борусия Дортмунд на „Парк де Пренс“ в мач от първия кръг на групата на смъртта – F. По този начин френският шампион оглавява класирането след първото завъртане с 3 точки, докато Милан и Нюкасъл са с 1, а „жълто-черните“ са с 0.

Парижани поведоха в 49-ата минута с гол от дузпа на Килиан Мбапе, която самият той спечели, след като отклони топката в ръката на Никлас Зюле. Ашраф Хакими удвои аванса на домакините 9 минути по-късно след страхотен рейд.

В следващия кръг, който ще се играе на 4 октомври ПСЖ гостува на Нюкасъл, докато Борусия Дортмунд посреща Милан на „Сигнал Идуна Парк“

Всички резултати:

Милан - Нюкасъл 0:0
Йънг Бойс - РБ Лайпциг 1:3
Барселона - Антверп 5:0
Фейенорд - Селтик 2:0
Лацио - Атлетико Мадрид 1:1
Манчестър Сити - Цървена звезда 3:1
ПСЖ - Борусия Дортмунд 2:0
Шахтьор - Порто 1:3

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549