Винисиус: Испания вече е известна в Бразилия ката страна на расисти

Спорт 22.05.2023 13:17 Снимка: ДНЕС+

Винисиус: Испания вече е известна в Бразилия ката страна на расисти

Нападателят на "Реал" Винисиус Джуниър коментира отстраняването си и расистките обиди по негов адрес в мача от 35-ия кръг на първенството на Испания срещу "Валенсия", цавършил със загуба на гостите от Мадрид с 0:1.

„Този ​​път не беше първият, не вторият и не третият. Расизмът е норма в Ла Лига. Федерацията и противниците само го стимулират. Съжалявам, че шампионатът, някога собственост на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, сега е собственост на расисти. Испания ме посрещна много добре, обичам я, но тя проектира образа на расистка страна в света. Жалко за испанците, които не подкрепят всичко това, но в Бразилия днес Испания е известна като страна на расисти. За съжаление не мога да се защитя от всичко. Но аз съм силен и ще вървя срещу расистите докрай. Без значение колко далеч е пътят“, пише бразилският нападател на "Реал".

Бразилецът бе изгонен, след като удари в лицето нападателя на "Валенсия" Уго Дуро малко преди края на мача.

По време на срещата Винисиус имаше конфликт с феновете на "Валенсия". Играчът на няколко пъти обърна внимание на рефера за расистките обиди, на които беше подложен от трибуните.

 

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822