Въоръжени държаха 6 часа играч на Лудогорец на летище

Спорт 16.10.2021 13:50 Снимка: ДНЕС+

Въоръжени държаха 6 часа играч на Лудогорец на летище

Огромни кошмари изживя последното попълнение на Лудогорец – Мануел Кафумана Шоу, преди да се прибере в България, за да се присъедини към „орлите“.

Шоу беше с националния отбор на Ангола в габонския град Франсвил. Голямата драма се разигра на летището там – „Ел Хадж Омар Бонго Ондимба“.

Цели 6 часа цялата делегация на анголския национален тим, сред които и Шоу, е била заключена в багажното на въпросния аеропорт. Нещо повече – в помещението не е работило нито климатика, нито е имало столове. Единственото обяснение, което им е дадено, е че всички трябвало да минат PCR тестове. Пробите трябвало да бъдат взети от медицински служители от Габон. Такива обаче не се появили, а около мястото, където били чакали анголците, били разположени въоръжени военни. След цели 6 часа, в ранните часове на другия ден, все пак гостите са били пуснати на свобода, но загубиха от Габон с 0:2. Заради всичко това от Анголската футболна федерация са пуснали жалба. „Жалко! Ние вече знаехме, че ще имаме проблеми. Те ни заплашиха още в Луанда, като ни казаха, че ще има репресии към нас“, обяви селекционерът на Ангола Педро Гонсалвеш.

Шоу бе титуляр и в двата мача на Ангола в този квалификационен цикъл – победа и загуба срещу Габон. Заради всички проблеми с пътуванията си 22-годишният халф, който дойде в Лудогорец от френския шампион Лил, навярно няма да играе днес срещу Царско село./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448