Въа Франция подвърдиха лошите новини за Бари

Спорт 16.09.2022 20:21 Снимка: ДНЕС+

Въа Франция подвърдиха лошите новини за Бари

Нападателят на Левски Билал Бари ще трябва да претърпи операция. Мароканецът с френски паспорт получи тежка контузия в коляното по време на тренировка. От "Герена" се опасяваха, че той има скъсана кръстна връзка и пратиха изследванията му във Франция, където местен лекар да даде второ мнение. Лошата новина е, че диагнозата е била потвърдена. Нещо повече - Бари има и други увреждания на коляното. Затова и се налага сложна интервенция, която ще бъде извършена във Франция от местно "светило" в областта на хирургията. Възстановяването на тарана пък ще отнеме около 9 месеца. Преди дни Билал заяви, че ще направи всичко възможно рехабилитацията му да бъде успешна и да се завърне по-силен на терена.

Бари бе основен играч за Станимир Стоилов - през миналата кампания игра във всички мачове като титуляр. Централният нападател започна добре и настоящия сезон. После обаче получи контузия в кръста. Поради тази причина в последните няколко мача оставаше на резервната скамейка и влизаше като смяна. След това Бари контузи и коляното си в навечерието на гостуването на Локомотив (София) (2:3). Преди това игра в 11 мача, в които отбеляза 3 гола. Билал пристигна на "Герена" от Монтана през 2021 година и до момента има 63 мача за Левски и 13 попадения във всички турнири.

Бари бе ценен играч за Мъри не толкова с головете си, които не бяха чак толкова много на брой, но по-скоро с работната си етика и енергията, която влагаше в дефанзивен план.

Контузията на мароканеца означава, че Левски задължително ще трябва да привлече нов нападател през зимата. През лятото "сините" не взеха играч на тази позиция и сега се налага там да бъде използван Илиян Стефанов. На "Герена" вече имат набелязани цели. Първи в списъка им е таран от Бразилия, който от доста време е следен от "сините", които ще продължат да го наблюдават до края на годината, когато евентуално ще бъде привлечен в отбора.

Не е изключено Левски да привлече дори двама нови тарани за атаката. В момента освен Стефанов на този пост Мъри може да използва и ветерана Ивелин Попов, както и младока Марин Петков. Това обаче не е предпочитаната позиция и за двамата, като първият в момента е използван като плеймейкър, а вторият действа повече по дясното крило на атаката. Марин има 3 гола в 6 мача от началото на сезона.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543