ЦСКА победи Левски, но не спечели титлата

Спорт 08.06.2023 09:36 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА победи Левски, но не спечели титлата

Хайнц и Назон вкараха за 2:0 на "Васил Левски"

ЦСКА успя да победи Левски с 2:0 в дербито от последния кръг на efbet Лига, но това не се оказа достатъчно, за да спечели шампионската титла. В същото време Лудогорец надви Черно море с 1:0 във Варна и грабна 12-та си шампионска титла в историята. 

"Армейците" поне прекъснаха серията си без победа и гол срещу "сините", което е утешителна награда за Саша Илич и компания.

Първата атака в голямото дерби бе за символичните гости от ЦСКА, които опитаха да нахлуят в наказателното поле на Пламен Андреев във 2-ата минута, но защитата на Левски се справи и топката отиде в краката на капитана им.

Две минути по-късно след добра комбинация между нападателите на Левски, топката стигна до Рекардиньо, който я копна, но не затрудни Густаво Бусато.

Последваха по-силни минути за Левски, който подложи на преса футболистите на ЦСКА, които опитваха да използват по-директни нападения, за да стигнат до вратата на Андреев.

В 10-ата минута "армейците" разиграха късо след ъглов удар, като топката стигна до Тобиас Хайнц, който стреля от над 20 метра, но прати топката над вратата.

В средата на първата част ЦСКА отне топката от Краев и Жираир Шагоян проби. Той задържа топката и стреля, но защитник в синьо блокира удара. Топката обаче остана в близост до наказателното поле, като бе пусната зад защитата, където изскочи Тобиас Хайнц. Той опита пусна топката покрай Пламен Андреев, но тя рикошира в десния страничен стълб.

В 36 минута Тибо Вион хвърли силно топката от тъч и Тобиас Хайнц се възползва от разсеяност в отбраната на Левски и изпревари Пламен Андреев, за да насочи кълбото с глава в мрежата за 0:1.

Второто полувреме на дербито започна с шанс за ЦСКА. Амос Юга пусна топката към Хайнц, който бе фронтално срещу вратата, но пусна пас към Назон, чийто удар бе спасен по брилянтен начин от вратаря на Левски, но имаше засада в ситуацията.

В 61-ата минута Левски центрира отдясно в наказателното поле. Амос Юга изчисти силно топката, като тя стигна до защитниците на Левски. Те я оставиха за напуснали наказателното си поле Пламен Андреев, който по най-глупавия начин я прати право в краката на Дюкенс Назон. Хаитянинът излезе сам срещу вратата прде Сектор Г и вкара гол пред очите на хилядите "червени" фенове - 2:0 за ЦСКА. 

Драмата стана пълна в 79-ата минута, когато Иван Турицов се сблъска с Ноа Сонко Сундберг извън терена, като удари без топка бранителя на "сините" иполучи директен червен картон.

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147