ЦСКА без двама титуляри срещу Рома

Спорт 13.09.2021 14:51 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА без двама титуляри срещу Рома

Двама от опорните халфове на ЦСКА - Амос Юга и Жеферсон, пропускат гостуването на Рома от Лига на конференциите.

Те носят допълнителни главоболия на Стойчо Младенов по окомплектоването на състава на "червените", пише "Тема спорт". Бразилецът и французинът получиха разтежения в шампионатната среща със Славия, като първият бе заменен принудително още в 11-ата минута, а вторият - в 49-ата. Травмите им ги вадят от игра поне за мачовете с Рома и Ботев (Враца), като се очаква да бъдат напълно възстановени за дербито с Левски идната неделя.

Жеферсон и Юга са поредните дефанзивни играчи на ЦСКА. Централният защитник Мено Кох и универсалният боец Тибо Вион претърпяха операции и няма да бъдат на разположение на Стойчо Младенов в близките месеци.

В минутите след мача със Славия Екзекутора на Ливърпул сподели опасенията си за евентуално отсъствие на Жеферсон и Юга за следващите мачове, което би отворило голяма дупка в центъра на терена. За негово съжаление те са се потвърдили.

За сблъсъка на "Олимпико" Младенов ще премести Томас Лам в центъра. Финландецът се появи на тази позиция и в реванша срещу Виктория (Пилзен), когато замени контузилия се Вион. Той ще си партнира с дебютиралия срещу Славия Карло Мухар, който се понрави с изявите си срещу "белите". До Юрген Матей в ядрото на ариергарда пък ще се появи Пламен Гълъбов/tribune.bg

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594