ЦСКА 1948 загуби проверката си срещу Динамо Загреб

Спорт 04.07.2023 08:27 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА 1948 загуби проверката си срещу Динамо Загреб

"Червените" върнаха бързо два гола, но не стигнаха до равенството

Отборът на ЦСКА 1948 загуби контролната си среща в Словения срещу Динамо Загреб с 2:3.

Контролната среща в Бърдо ди Краньо стартира доста темпово и от двата тима, като липсваше времето на опознаване между съставите. Все пак големи ситуации пред двете врати след първите 10 минути нямаше, но и ЦСКА 1948, и Динамо Загреб опитваха всеячески да намерят точния момент за опасност пред съперниковата врата.

В 17-ата минута Валентин Йосков опита удар с глава след плонж при пас от Педриньо, но стражът на "модрите' спаси. Четири след това хърватите разгърнаха бързо нападение отдясно, а Бруно Петкович, който навярно съвсем скоро ще напусне Динамо, се справи с лекота с Елитон. Последва пас по земя, успоредно на голлинията към Махир Емрели и той отблизо откри - 1:0 за Динамо. 

В 24-ата след корнер топката се озова на 70-ия метър при Педриньо. Техничният бразилец на ЦСКА 1948 нанесе много силен удар по топката, но Невестич отрази с две ръце. Осем преди края Бруно Петкович опита да вкара втори гол след изпълнение на фал, а Ганев нямаше как да реагира, но за щастие на украинеца топката не намери очертанията на вратата му.

Тимът от Загреб бързо се ориентираше в хода на частта и умело експлоатираше празните пространства, които оставяха защитата на "червените", но до втори гол през първото полувреме не се стигна.

Четири след подновяването авансът на хърватския тим стана много по-сериозен. Том Рапнуи направи много груба грешка,с лед като опита вляво да се надиграва с Шпикич. Той му отне топката и продължи към Йосип Дърмич, който с удар между краката на Наумов удвои актива на Динамо Загреб - 2:0.

Малко след това Максим Пенауер стреля с глава след фал на Бочкай, но стреля неточно. След удара пък играчът на Динамо Загреб се сблъска с Пишчевич от ЦСКА 1948. В 57-ата минута пък Мохарами изведе по превъзходен начин Дарио Шпикич. Том Рапнуи не успя да догони играча на Динамо Загреб, който с десния крак прати топката за трети път в българската врата.

ЦСКА 1948 намери начин да вкара един гол в срещата след третия допуснат. Том Рапнуи получи вляво и центрира отлично към Емил Ценов. Бившият играч на Миньор Перник стреля с глава и не остави никакви шансове на съперниковия вратар - 1:3.

Секунди след това Садех Мохарами от Динамо Загреб си отбеляза нелеп автогол. Бирсент Карагарен пробва центриране отдясно за  Мариян Тонев, но вместо той, Мохарами докосна топката, за да я прати в собствената си врата - 2:3.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361