Треньорът на "Левски": Избрали сме кого ще вземем, двама халфове са

Спорт 14.07.2023 18:27 Снимка: ДНЕС+

Треньорът на "Левски": Избрали сме кого ще вземем, двама халфове са

Треньорът на "Левски" Николай Костов даде интервю пред клубната телевизия преди старта на отбора в първенството, който е утре срещу ЦСКА 1948.

"Със сигурност сега сме по-готови, отколкото в началото на подготвителния период. Амбицирани сме да се представим добре в шампионата, да спечелим шампионата и винаги да излизаме достойно от всеки един двубой. За да изглеждаме достойно в очите на нашите привърженици и ръководители", каза специалистът.

"Мисля, че до голяма степен успяхме да свършим добра работа в този период. Най-важната задача беше да се сработим с играчите, да представим философията, която ще изповядваме и да предложим принципите на тази философия, която е базирана на владеенето на топката", добави той.

"Има разбиране от играчите, вече не мислим толкова елементарно, не искаме да превземем вратата на противника по елементарния начин. Играта ни е базирана на много подавания, които имат една цел - да разместят противника. Така че имаме все по-добри взаиомодействия. Качеството на играта се подобрява, защото се подобрява качеството на подаванията. Мисля, че се справяме добре с това да си подобряваме играта във всички аспекти", сигурен е треньорът.

"Усещам и виждам голямо желание у нашите играчи. Ние разполагаме с голямо количество млади футболисти. И тук мога да се обърна към публиката с апел да подкрепят тези играчи, да подкрепят отбора, за да може да имаме колективен оптимизъм. И да трупаме увереност с победите, които предполагам, че ще имаме в шампионата. Със сигурност няма да победим всички, но мисля, че този оптимизъм ще зарежда нашите играчи и ще могат да бъдат по-уверени", надява се Костов.

"Запазихме гръбнака си, това е най-важното нещо. Трябва да оценяваме това, което имаме. Нека привържениците бъдат спокойни, ще привлечем двама футболисти. Те са полузащитници, избрали сме ги. Има разбиране от всички страни, така че нека имаме малко търпение", разкри треньорът.

"За нас е много важно винаги да имаме свежи футболисти, които излизат от школата на Левски, която е доказана. Тя винаги дава добри футболисти, била и е ще бъде в развитието на футболния отбор. Обръщаме се към тази тема, така както са го правили всички треньори. И ние даваме път на младите, изчакваме да видим кога е най-удобният момент и за кой, за да могат да вземат участие и да трупат увереност", каза той.

"По принцип най-лесно се работи с млади играчи, защото те винаги са готови да изпълняват това, което им се задава като задачи. Имаме добър колектив. Оптимист съм даже, че нашият колектив ще става все по-добър", вярва треньорът на "сините".

"След мача с АПОЕЛ похвалих отбора на ЦСКА 1948, тъй като те разполагат също с голяма група млади футболисти и се развиват много добре. Играят все по-успешно и резултатно. Сега вече навлязоха нови футболисти и сме малко дезинформирани относно основния състав. Даже не можем да направим анализ на противника за първия мач. Затрудняваме се, тъй като доста играчи се промениха и в хода на подготовката променяха постоянно основния си състав", каза за първия съперник.

"Изцяло съм фокусиран върху нашия отбор. Естествено, имам наблюдение върху останалите отбори и развитието им, но с екипа ми сме взели решение да се готвим мач за мач. За да може да сме по-точни, да няма разсейване и да отклоняваме мислите си в много посоки", сподели веруюто си.

"Няма да бъде наблюдаван мача на живо между нашите първи съперници в евротурнирите. Може би, ако влезем в груповата фаза, тогава ще имаме повече възможности за наблюдение. Сега е по-добре да се фокусираме върху началото на шампионата. Като дойде времето за мачовете от Лигата на конференциите, ще бъдем изцяло концентрирани върху противниците си", каза Костов за мачовете между македонския Шкупи и литовския Хегелман.

"Имам амбиции да направим такъв отбор, че всички да искат да гледат Левски, не само нашите привърженици. Амбицирани сме да играем добър футбол, комбинативен. Да сме непредсказуеми, да имаме много варианти за развиване на нашите атаки, да не разчитаме само на грешки на противника. Това е нещо като цел. Естествено всичко трябва да бъде съпътствано с добри резултати, защото няма как да ги получим без добра игра. Амбицирани сме, още веднъж повтарям, да покажем на нашите привърженици, че сме достойни да се борим за шампионската титла и да излизаме достойно от всеки един мач", завърши Николай Костов.

 
CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361