Томаш: Отлично проведен мач от нас, отборът не трябва да изпреварва клуба

Спорт 11.10.2022 11:38 Снимка: ДНЕС+

Томаш: Отлично проведен мач от нас, отборът не трябва да изпреварва клуба

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш остана доволен след победата с 2:0 над Спартак (Варна) от 13-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на "смърфовете" отличи старанието на своите футболисти, но е наясно, че пред отбора предстои още много работа.

"Много важна победа, извоювана единствено и само от желанието, амбицията и сърцата на нашите футболисти. Мисля, че доста тимове ще имат проблеми тук. Трябваше да затворим мача много по-рано. Отлично проведен мач от нас, но се вижда, че ни трябва много работа, за да контролираме определени ситуации в такива мачове. 

Спартак е отбор, който може да отбележи гол от никакви ситуации. На полувремето казах на момчетата, че не трябва да се изнервяме и трябва да търсим задължително гол. И след като отбележим, да търсим втори, за да затворим мача. Поздравявам футболистите и публиката. Въпреки деня и часа, в който играем, те показаха отново, че са много над нас. 

Не гледам класирането. Доколкото съм запознат - ако бяхме победили предния мач, щяхме да сме първи. Постепенно трябва да се случват нещата. Не трябва отборът да изпреварва клуба. Ние трябва да гоним феновете. Това се случва с много работа. Във всеки един мач излизаме единствено и само за победа. 

Предстои ни труден мач със Славия. Надявам се да се възстановим по най-добрия начин, да вложим старание и себераздаване, за да вземем мача", заяви Томаш.

CHF CHF 1 1.99574
GBP GBP 1 2.27846
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.59184
USD USD 1 1.8056