Тодор Неделев се връща в игра през февруари

Спорт 17.11.2022 11:26 Снимка: ДНЕС+

Тодор Неделев се връща в игра през февруари

Националът и капитан на "Ботев" Пловдив Тодор Неделев ще се завърне на терена през февруари, а вече тренира включително и с топка. Това обяви той пред Би Ти Ви.

На 10 юни Неделев пострада при катастрофа в Тбилиси между двата автобуса на националния ни отбор по футбол. Наложи се сложна мозъчна операция заради парче стъкло, забито в главата на пловдивчанина.

Възстановяването му върви по план и от две седмици той вече тренира наравно със съотборниците си. "Чувствам се много добре. Очакванията са да започна да играя от пролетния полусезон, който започва февруари", сподели Неделев. Той ще играе със специално направена за него каска, подобна на тази на култовия бивш вратар на "Челси" Петър Чех.

Чувствам се много добре. От няколко седмици тренирам наравно с отбора. Надявам се, че всичко вече е зад гърба ми и януари ще започна подготовка, а февруари ще играя, каза той.

Първите седмици правех половината тренировка с отбора, но сега вече тренирам наравно с тях. Свикнах и с каската, тя е лека и удобна. Нося я единствено на тренировка и нямам никакво притеснение да удрям с глава, допълни Неделев.

В началото съотборниците ми повече ме пазеха, но започват все повече да се отпускат, за да мога да привиквам, разказа още футболистът.

Последно правил скенер преди седмица, възстановяването вървяло добре и с лекуващите му лекари преценили, че е по-добре да изчака до януари, за да започне нормална подготовка.

Най-важно е да си върна формата. Искам да помогна на отбора отново да започне да печели мачове и да се изкачим по-нагоре в класирането, допълни той. И обясни, че ще е сбъдната мечта, ако се върне на терена и стадионът е довършен. Според него с новия треньор се поставя ново начало за отбора като даде за пример последните му победи.

Ще гледам първенството в "Катар". Имам два фаворита - Бразилия и Аржентина, според мен са двата най-добри отбора, но ще видим, допълни той.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827