Тарханов: Щастлив съм, че се връщам в Славия

Спорт 17.10.2020 13:41 Снимка: ДНЕС+

Тарханов: Щастлив съм, че се връщам в Славия

Новият наставник на Славия Александър Тарханов изрази радостта си, че се завръща в клуба след 4-годишна пауза. Днес руският специалист бе официално представен пред медиите на стадион “Славия”, предаде репортер на БГНЕС.

“Щастлив съм, че се връщам в този клуб, в който вече съм работил и мисля, че работата ми не беше лоша, чувствах се комфортно. Да, в един момент си тръгнах, след като от Висшата лига ме убедиха да го направя, но сега съжалявам за това. Не сме губили връзка с президента, с Мартин Кушев. Бях щастлив, когато Славия спечели Купата и президентът Стефанов я вдигна с тениска с лика на Путин”, коментира Тарханов.

“Има проблеми в отбора, има много млади футболисти, ще трябва да работим много, за да вдигнем нивото. Виждам, че и у младите, и опитните футболисти има желание и старание, така че всички ще работим, за да направим един добър отбор. Срещу Царско село отборът игра добре, но след това с Монтана бе съвсем различно. Сега гледаме причините да се случи това”, допълни той.

Треньорът на Славия сподели и очакванията си от мача с Левски тази неделя. “Всеки мач е като дерби, сега вече има много отбори от София. Важно е да се настроим правилно за мача, всички да сме максимално концентрирани, което го нямаше в мача с Монтана, и да покажем на терена това, което правим в тренировъчния процес”, каза той.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също изрази радостта си от завръщането на Тарханов. “След решението на Заги да се прибере в Сърбия по семейни причини, първият човек, с когото разговарях, беше Саша Тарханов, защото първо, той обича да работи с млади футболисти второ е човек с голям опит и трето, което е много важно, той обича България и чувства Славия като втори дом. Убеден съм, че ще работим така, както и преди това, убеден съм, че талантите в Славия ще имат своя шанс, ще им бъде дадена възможност да покажат на какво са способни и, дай Боже, повече от тях да намерят място в националните гарнитури и да имат шанс да играят в сериозни клубни отбори”, каза Стефанов на днешната пресконференция.

Босът на “белите” коментира и предстоящото дерби с Левски тази неделя. “Дали е Левски, дали е Етър, дали е Черно море, за всеки един мач за победа дават три точки. Иска ми се момчетата да излязат максимално мобилизирани и освободени, да изпълняват това, което искат треньорите от тях, и резултатите ще дойдат. А колкото до закачките, виждаме, че и двата клуба си имаме своите проблеми и най-добре да си решаваме проблемите, а да не гледаме в канчето на другия”, сподели той. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911