Стоилов: Имаме шанс за по-предни места догодина

Спорт 23.05.2022 11:03 Снимка: ДНЕС+

Стоилов: Имаме шанс за по-предни места догодина

"Стана здрава битка. Бяхме и по-активният отбор. Можехме да спечелим мача. Лудогорец успя да отбележи едно статично положение. Имахме 2-3 ситуации. Уелтън и Георги Миланов са опитни играчи особено в завършващата фаза, но отсъстваха. Имахме проблеми със завършването, можехме и да реализираме", заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов след загубата от Лудогорец с 0:1 в последния кръг на Първа лига, която остави "сините" на четвърто място в крайното класиране.

"Последното нещо е сега да търся оправдания в липса на хора. Цяла година успяхме да изиграем един сезон, който беше повече от отличен. Имаме шансове да се борим за по-предни места догодина. Не сме мислили за третото място. Бронзовите медали не са желани от Левски като история. Направихме добра битка. Трудно е и за треньорите, ако нямаме помощ отвътре с дисциплината. Дълго време тези неща тегнат в България. В Европа и двата отбора щяхме да завършим с по-малко. Безнаказано поведение води до повече своеволия“, коментира Стоилов след двубоя.

„Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да въведат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както трябва. Видях доста добра реакция от защитниците в мача. В атака не можахме по-бързо да стига топката до фланга. Не успяхме да вкараме 2-3 ситуации, които имахме. Доволен съм от желанието. Левски трябва да подобри контрола върху топката, да намалим агресията и завършващата фаза ни куца. Смятам, че един добър сезон за футболистите като надграждане. Голяма разлика има. Днес отново играха гордо, както искам“, продължи той.

„Според мен не е, че два пъти срещу Лудогорец ескалира напрежението. Футболистите им се държат арогантно. Съдиите виждат и се правят, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 хиляди човека се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат санкционирани“, смята наставникът.

„На този етап няма нищо в селекцията. Стъпката трябва да е огромна, за да подсилим отбора. Празниците бяха повече тази седмица. Не търсим оправдание. Аз лично ще бъда много щастлив, ако нашите привърженици дойдат на 24 май и посрещнат отбора, който ни донесе толкова радост. Те първи вкараха Левски в Шампионска лига. За мен лично те са прекрасни хора и много интелигентни футболисти. Ще съм щастлив и радостен да ги видя на „Герена“. Надявам се и във вторник да е пълен стадиона, за да уважим и сегашните футболисти“.

„Изградихме отбор, в който никой не си спомня за стария "Левски". Този отбор върна хората по трибуните. Имаме къде да работим, къде да надграждаме. Знаем върху какво трябва да работим. Не очаквам да правим гръмки селекции. Ще търсим на фона на напускащите да привлечем за същите финансови параметри нови играчи, които да помогнат на конкуренцията. Надявам се да успеем. Свършихме огромна работа през тази година. Повечето играчи не се познаваха. От първия мач създаваме футболно семейство на терена, което се бие за името Левски. Постигнаха голямата мечта. Очаквах днес да е по-лежерно. Доволен съм и днес от агресията. Лудогорец беше готов за битка. Имаха шанс да спечелят и го направиха. Надявам се това да е добър атестат за нас и да сме готови за следващите битки“, заяви още Стоилов. 

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911