Словесна война между Бекер и Кирьос заради издънка на Зверев

Спорт 30.06.2020 18:20 Снимка: ДНЕС+

Словесна война между Бекер и Кирьос заради издънка на Зверев

Остра война на думи се разрази между немската тенис легенда Борис Бекер и австралийската звезда Ник Кирьос, след като Кирьос разкритикува друг немски тенисист – Александър Зверев в социалните мрежи. Причина за думите на австралиеца бяха кадрите от нощен клуб, на които се вижда как Зверев се забавлява и не спазва никакви мерки за социална дистанция, въпреки че самият той призовава за спазването на такива мерки.

Бекер защити своя сънародник и нападна остро Кирьос. “Не харесвам плъхове! Ако някой говори против свой колега тенисист или спортист, няма как да ми е приятел. Ник Кирьос, като се гледаш в огледалото си мислиш, че си по-добър от нас ли”, написа носителят на шест титли от Големия шлем в Туитър. Отговорът на известния с пиперливия си език Кирьос не закъсня. “Може мой, Борис, не искам да се състезавам с някого или да го правя мишена за критики. Намираме се в глобална пандемия и когато някой постъпва толкова идиотски като Алекс, аз няма да си замълча. Просто е. Борис Бекер е по-голяма поничка, отколкото си мислех. Волетата ги умее, но очевидно не е от най-умните”, каза австралиецът.

“Забавен си. Как сте там долу в Австралия, спазвате ли всички мерки”, на свой ред отвърна Бекер, но това не смекчи тона на Кирьос: “Всичко е наред, бро, не ми се прави на приятел, само защото те поставих на мястото ти”.

Бившият номер 1 в света реши да засегна болезнената тема на Кирьос – мнението на мнозина експерти, че той не реализира таланта си напълно, като все още дори не е играл полуфинал в турнири от Големия шлем. “Много ми се иска да видя Ник Кирьос да реализира потенциала си и да спечели Голям шлем! Той ще е страхотен пример за младите по света, тъй като говори по теми като равенство, етнос и произход. Стегни се, приятелче, и давай вече”, заяви Бекер.

“Защо изведнъж започна да говориш за тенис? Това няма нищо общо. Какво ще кажеш пичът, когото защитаваш, да покаже, че е мъж и да даде някакво обяснение за поведението си”, отговори Кирьос, което поне засега сложи точка на спорта.

Любопитно е, че съвсем скоро Кирьос и Зверев ще участват заедно на демонстративен турнир в Берлин, който ще се проведе в периода 13-19 юли. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.79714
GBP GBP 1 2.28192
RON RON 10 3.97664
TRY TRY 10 1.91806
USD USD 1 1.61306