След гибелта на Емилиано Сала в океана проклятие преследва семейството му

Спорт 05.02.2023 08:43 Снимка: ДНЕС+

След гибелта на Емилиано Сала в океана проклятие преследва семейството му

Баща му не успя да го прежали и си отиде от инфаркт, сестра му опита да се самоубие, а майка му се срина психически

“Здравейте, братчета, как сте? Сега съм в самолета, който сякаш ще се разпадне на парчета. Ако до час и половина няма новина от мен... Не знам дали ще пратят някой да ме търси, защото няма да ме намерят, но кой знае. Олеле, колко ме е страх!”, трескаво пише в телефона си Емилиано Сала, докато всичко около него се тресе.

Опитва да направи онази магия, в която всички ние вярваме - ако предречеш нещо много страшно, то просто няма да се случи. Не се получава. Посланието му в социалните мрежи се оказва пророческо. Самолетът се разбива във водите на Ламанша и мечтаещият за славно бъдеще футболист потъва в океанските дълбини.

Спасителите все пак успяха да намерят тялото му, докато това на пилота изчезна завинаги. Трагедията с аржентинския голаджия през януари 2019 г. потресе световния футбол и отприщи поредица от други злини, застигнали най-близките му хора. Твърде много тъмна енергия се концентрира в това нещастие, което трудно може да се опише с думи. Дори сухите факти причиняват болка, когато бъдат изброени.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822