"Сезонът на протеста" за "Левски" започна със загуба 1:2 от ЦСКА 1948

Спорт 16.07.2023 08:34 Снимка: ДНЕС+

"Сезонът на протеста" за "Левски" започна със загуба 1:2 от ЦСКА 1948

"Левски" падна с 1:2 от ЦСКА 1948 в първия мач от сезон 2023/2024, обявен от "сини" фенски организации за "сезон на протеста" срещу собственика Наско Сираков.

"Левски" поведе чрез Рикардиньо в 32-ата мин. Голът бе потвърден от ВАР след претенции от гостите за нарушение срещу Антонио Вутов. Педриньо изравни от дузпа в 41-ата мин. Тя също трябваше да бъде потвърдена от ВАР, преди да бъде превърната в гол. Мощният защитник Елитон смълча "Герена" в 80-ата мин с гол за обрата до 1:2, засичайки с глава след центриране от ъглов удар.

Мачът на стадион "Георги Аспарухов" започна с отражение на актуалното състояние сред левскарите - разделение. Сектор "Б", обявил "жълто-малинения" протест, започна да скандира "Оставка, оставка" към Наско Сираков. От секторите "А" и "В" обаче започнаха да освиркват ултрасите. На стадиона бяха издигнати големи транспаранти "Сираков - вън", както и задраскани снимки на мажоритарния собственик на сините. В 70-ата мин пак имаше бурни скандирания "Оставка" от Сектор "Б", последвани от скандирания "Сираков" от Сектор "В" и освирквания към крайните привърженици в другия сектор. Въпреки всичко на "Герена" имаше повече хора с "код синьо" на облеклото си, отколкото с "жълто-червените" символи на подхванатата революция.

С оглед поражението на старта сякаш почвата за нови драми стана по-благодатна. Въпреки че началото изглеждаше, че ситуацията по-скоро ще тръгне в другата посока.

"Левски" играеше по-активно и търсеше възможности. В 32-ата мин по-добрата игра на "сините" даде резултат. Уелтън преодоля няколко съперника и намери Рикардиньо. Той изпревари Елитон и стреля в мрежата - 1:0.

Още преди почивката обаче ЦСКА 1948 изравни. Стори го от дузпа, която предизвика спорове. Педриньо центрира от свободен удар, Симеон Петров се опитваше да се измъкне в стрелкова ситуация пред Рикардиньо и Сундберг и падна на тревата. Отсъдената дузпа от Радослав Гидженов бе потвърдена и от ВАР, макар претенциите на "сините" да останаха. Педриньо на остави шансове на Пламен Андреев - 1:1.

"Левски" започна по-активно и втората част, но не успя да реализира шансовете си. А в края се оказа губещ.

След центриране на Бирсент Карагарен Видар Кяртансон стреля с глава, но Пламен Андреев изби летящата под гредата топка в корнер. Центрирането на Карагарен от ъгловия удар обаче се превърна в асистенция за напористия Елитон, "прегазил" съперниците в борбата на "втория етаж" и стрелял мощно с глава в мрежата - 1:2.

В 94-ата мин Илиян Стефанов получи хитър пас от Уелтън в наказателното поле, опита да чукне топката покрай вратаря Даниел Наумов, за да го преодолеее, но вратарят на ЦСКА 1948 успя да отрази с крак.

"Левски" - ЦСКА 1948 - 1:2.

През миналата кампания "Левски" отново започна със загуба от ЦСКА 1948.

Това е и общо четвърти пореден сезон, в който "сините" стартират с поражение./24 часа

CHF CHF 1 1.99574
GBP GBP 1 2.27846
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.59184
USD USD 1 1.8056