Сензацията Саудитска Арабия падна 0:2 от Полша

Спорт 26.11.2022 18:00 Снимка: ДНЕС+

Сензацията Саудитска Арабия падна 0:2 от Полша

Полша победи 2:0 Саудитска Арабия в мач от група С на световното в Катар на стадион "Еджукейшън Сити".

Първия гол вкара Пьотр Желински в 39-ата минути, след като Левандовски създаде суматоха в лявата част от наказателното поле на съперника, след това топката отиде в Желински, който с мощен удар я прати под гредата.

2:0 направи Роберт Левандовски в 82-ата минута. Той издебна Абдулела Ал-Малки, който пред наказателното си поле се оглеждаше на кого да подаде, и му отне топката. След това имаше време даже да посочи на вратаря точно къде ще бие, преди да вкара.

Двубоят започна с натиск от страна на Саудитска Арабия и още в 7-ата минута Така се достигна до удар от далече на Мохамед Ал-Бурайк , но топката мина над напречната греда.

Невъзможността за опасни атаки изнерви поляците и за десетина минути трима от тях - Кивиор, Каш и Милик, извършиха груби нарушения и бяха наказани с жълти картони.

В 25-ата минута Кристиян Биелик надскочи останалите в наказателното поле на Саудитска Арабия и би опасно с глава. Вратарят Мохамед Ал-Уваис бе готов да реагира, бе изпреварен от съотборника си Салех Ал-Шехри, който изчисти с глава.

Почти веднага след гола на поляците се наложи те да се отбраняват, но получиха дузпа след намесата на системата VAR - Салех Ал-Шехри беше сритан от Кристиян Бинлик.

11-метровият беше изпълнен от Салем Ал-Давсари, но вратарят Войчех Щенсни спаси, а притичалият Мохамед Ал-Брейк би над гредата.

Второто полувреме започна с мощен натиск на Саудитска Арабия, но поляците устояха.

В 55-ата митата след разбъркване в наказателното поле Салем Ал-Давсари стреля към вратата, но вратарят Шчесни спаси.

5 минути по-късно Ферас Ал-Брикан се измъкна от защитник на Полша, но ударът му премина близо до дясната греда.

Поляците мигновено отвърнаха с няколко бързи атаки, които съвзе не бяха безопасни.

Първо след центриране отляво в 63-ата минута, Аркадиуш Милик плонжира и стреля с глава в напречната греда.

Скоро след това Мати Кеш подаде в наказателното поле, където Роберт Левандовски засече топката, но тя отново срещна гредата, този път страничната.

След гола си за 2:0 капитанът на Полша имаше възможност за второ попадение, излизайки сам срещу Ал-Уваис. Вратарят обаче спаси, а притичалият защитник изчисти в корнер.

В първите си мачове Полша завърши 0:0 с Мексико, а Саудитска Арабия сътвори истинска сензация като обърна Аржентина с Лео Меси от 0:1 до 2:1.

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147