Съдът връща лиценза на Автомобилната федерация

Спорт 11.08.2022 13:24 Снимка: ДНЕС+

Съдът връща лиценза на Автомобилната федерация

Голям шамар получи от ВАС бившия спортен министър Руди Гела. С три определения се връща отнетия от него лиценз на Автомобилна федерация на България (АФБ) с председател Камен Михайлов. Със заповед от 18 май тази година бившият министър се намеси грубо в автомобилния спорт и отне лиценза. Почти два месеца по-късно такъв получи Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) с председател Румен Дунев.

Сега, обаче нещата се връщат на изходна позиция и АФБ отново ще бъде единствената организация, съгласно Закона за спорта, която ще може да администрира автомобилния спорт.

"Чакаме всеки момент да си върнем лиценза, но решенията на съда са факт. Най-спешното нещо, което ще предприемем е максимално бързо да организираме залегналите в календара състезания и в оставащите няколко месеца да спасим каквото можем от сезона. Вече водя усилени разговори със състезатели и организатори, за да проведем колкото може повече ралита", заяви за NOVSPORT Камен Михайлов. Той допълни, че действията на Руди Гела са били един режисиран колапс.

"Направо треперя, като си помисля какво се случи. Бившият министър взе решението да ни отнеме лиценза, като тези негови действия бяха инспирирани най-вече от един пилот, говоря за Димитър Илиев. Радостин Василев провали целия календар, като най-тежък е фактът, че не можахме да проведем международните състезания. Нямате представа колко сме се изложили пред ФИА....Направо не е за говорене", допълни г-н Михайлов.

Той вече е провел среща с новия президент на ФИА Мохамед Бен Сулайем. "Запознах го с действителността, която беше в България след отнемането на лиценза ни. Той разбра за какво става дума и мога да кажа, че ние имаме подкрепата на ФИА в негово лице", каза шефът на АФБ.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543