Роналдо подписа с Ман Юнайтед: Клубът има специално място в моето сърце

Спорт 31.08.2021 15:06 Снимка: ДНЕС+

Роналдо подписа с Ман Юнайтед: Клубът има специално място в моето сърце

Манчестър Юнайтед финализира трансфера на Кристиано Роналдо, съобщиха "червените дяволи" на клубния си сайт.

За 36-годишния португалец това ще бъде втори престой на "Олд Трафорд".

Той игра за тима и между 2003 и 2009 година, когато спечели веднъж Шампионската лига и три пъти титлата на Англия, а сега бе купен от Ювентус срещу сумата от 15 млн. евро, плюс още 8 млн. под формата на бонуси при определени условия.

Португалецът е петкратен носител на „Златната топка“ и общо 30 трофея в кариерата си, а сега парафира договор за 2+1 години с „червените дяволи“.

„Манчестър Юнайтед е клуб, който има специално място в моето сърце. Умилен съм от хилядите съобщения, които получих за своето завръщане. Нямам търпение да играя отново на „Олд Трафорд“ и да видя пак феновете ни. Ще се присъединя към отбора след края на паузата за национални отбори. Дано имаме много успешен сезон", заяви Роналдо пред клубния сайт на Юнайтед, а мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер коментира трансфера така:

„Няма думи, с които да опишеш Кристиано. Той е не само прекрасен играч, но и велико човек. За да имаш желание и способност да играеш на най-високо ниво за толкова дълъг период, е необходимо да си много специален човек. Не се съмнявам, че той ще продължи да ни впечатлява и опитът му ще бъде толкова жизненоважен за по-младите играчи в отбора. Завръщането на Роналдо демонстрира уникалността на този клуб и съм безкрайно щастлив, че той се прибира у дома!“  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827