Рекордни премии в Локо (Сф) при успех срещу ЦСКА

Спорт 06.11.2022 10:56 Снимка: ДНЕС+

Рекордни премии в Локо (Сф) при успех срещу ЦСКА

ЦСКА приема Локомотив София в неделя от 17:15 часа в предпоследен шампионатен двубой за двата тима за календарната година.

Червените се намират в серия от 5 победи.

Тимът, воден от Саша Илич, надигра последователно Хебър (4:0), Ботев Пд (1:0), Ботев Вр (4:0), Арда (3:1) и Локо Пд (1:0). Добрите резултати изкачиха ЦСКА на върха във временното класиране, с 5 точки пред втория Лудогорец. Армейците имат шанс да зимуват на челната позиция, въпреки че не зависят само от себе си, тъй като на разградчани им предстои да изиграят отложените си двубои срещу Славия и Левски. Претенциите на 31-кратните шампиони за първото място обаче преминават през победи в предстоящите два мача срещу Локомотив София и Черно море, които обещават да са доста трудни и крият много подводни камъни.

Гостуванията на „Тича“ традиционно са едни от най-тежките за сезона, а столичните железничари могат да създадат проблеми на всеки отбор, като го доказаха във втория кръг, когато не загубиха от ЦСКА в „Надежда“ и бяха само на няколко минути от победата. Освен това Локо Сф спечели у дома срещу Левски и Лудогорец, победи и другият евроучастник – Ботев Пловдив. Или казано накратко червено-черните имат актив от 10 точки от 12 възможни срещу отборите, които добиха право на излаз на международната сцена.

Сега възпитаниците на Станислав Генчев отново ще са пределно мобилизирани за гостуването си на ЦСКА. Освен битката за Топ 6, от който изостават на само 3 точки, и именития съперник, настоящ лидер в класирането, червено-черните ще бъдат стимулирани и от сериозна финансова инжекция, която ще получат при позитивен резултат на „Армията“. Локомотивци ще играят в неделя за много солидна отборна премия при точка или три в Борисовата градина. Бонусът, който може да си поделят железничарите ще е рекорден за тях през сезона. Както е известно трети отбор има практика от години да стимулира тимове, които играят срещу преките му конкуренти.

ЦСКА от своя страна изненада мнозина със страхотната откъм резултати серия далеч от столицата, след като в последните години изпитваше сериозни проблеми при своите гостувания. Сега червените се завръщат на стадион „Българска армия“ за последното си домакинство за календарната година, като от началото на сезона възпитаниците на Саша Илич са абсолютно безкомпромисни в своя дом – 9 победи в 9 мача във всички турнири. В неделя ЦСКА излиза за 10 от 10 на „Армията“ през кампанията.

За рефер на двубоя бе избран варненецът Драгомир Драганов, който често през годините е демонстрирал различни критерий, когато ръководи мачове на ЦСКА и Лудогорец. В следващия кръг червените гостуват именно в родния град на съдията за мача си с Черно море.

В състава на Саша Илич има куп кадрови проблеми, докато Локомотив ще разполага с всичко най-добро за гостуването си на „Армията“, с изключение на трайно контузените Мики Орачев и Каду.

ЦСКА започна календарната година с визита на железничарите на „Васил Левски“ и ще завърши мачовете си в София отново срещу тях. Тогава червено-черните удариха по шампионските амбиции на тима (1:1), като предстои да разберем дали ще успеят да повторят това и в неделя.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822