Реал Мадрид завърши годината с победа над Валядолид

Спорт 31.12.2022 17:40 Снимка: ДНЕС+

Реал Мадрид завърши годината с победа над Валядолид

Реал Мадрид стигна до много труден, но ценен успех над Валядолид и се завърна към мачовете в Ла Лига с победа.

Карим Бензема направи сериозен пропуск преди почивката, но в 83-та  минута вкара след дузпа, а малко по-късно отбеляза  и втория гол за крайното 2:0.

Реал започна с натиск мача и в първите 10 минути буквално не оставяше Валядолид да си излезе от половината. На два пъти "лос бланкос" имаха и претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия. 

В 18-а минута с голям пропуск се отчете Карим Бензема. След страхотна работа отляво на Винисиус той стреля, а Масип успя да се намеси и да избие. Това постави топката на Бензема около точката за дузпата, но на почти празна врата той някак не уцели целта и стреля над вратата. 

Валядолид постепенно успя да се окопити и на няколко пъти играчите на домакините пробваха удари към вратата на Куртоа, макар и неточни. В 36-а минута белгийският страж трябваше да показва пълния си плонж, за да извади силен далечен удар от страна на Роке Меса. 

В 50-та минута Марко Асенсио получи възможност да стреля, но си спечели само корнер, след който Рюдигер игра с глава, но не насочи добре топката. Гостите обчае продължаваха да се измъчват жестоко срещу добре подредения тим на домакините. 

В 68-а минута Винисиус се справи отлично с бранител в ситуация 1 на 1, но от много малък ъгъл не успя да прехвърли вратаря Масип. 

Решителният момент обаче дойде в 80-а минута. След изпълненеи на ъглов удар за Реал Антонио Рюдигер стреля с глава, но неговият удар беше блокиран с ръка от съперников защитник. След намеса на ВАР беше отсъдена дузпа, а играчите на домакините протестираха много бурно, заради което Серхио Леон беше изгонен, а двама негови съотборници получиха жълти картони. Бензема обаче реализира за 1:0. 

Минута преди края на редовното време всичко беше решено след бърза контраатака. Камавинга се впусна в нападение и намери Бензема на точката на дузпата, а голаджията не пропусна за 2:0. 

Така Реал Мадрид отново излезе на върха в класирането с 38 точки, изпреварвайки Барселона, който е с 37. Валядолид пък остана 15-ти със 17 точки.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини