Раева благодари на Радостин Василев, който „затвори кранчетата на сервилните лакеи на мафията“

Спорт 04.08.2022 14:29 Снимка: ДНЕС+

Раева благодари на Радостин Василев, който „затвори кранчетата на сервилните лакеи на мафията“

Бившият спортен министър Радостин Василев стартира кратката си кариера в ресорното министерство с чутовен скандал. На едно от първите си пресконференции той обяви война на Илиана Раева и се закани, че „затварям кранчетата на сервилните лакеи на мафията“.  

Тази реплика обаче се оказа нищо в сравнение с изказването на Василев, че Федерацията по гимнастика е имала най-голям комфорт. Бившият спортен министър дори се усъмни в псхичиното състояние на Раема и дори й препоръча да потърси специализирана помощ.

Послеваха размяна на обиди, постове във фейсбук от страна на Раева, а няколко дни по-късно двамата си направиха фотосесия за помиряване. След нея шефката на федерацията се изявяваше като първа фенка на Василев, а вчера написа сърцераздирателен пост за прощаването си с Радостин Василев от поста му на спортен министър.

Ето какво написа Раева:

Искам да изкажа своята благодарност на бившия министър на ММС, г-н Радостин Василев и неговия екип, за оказаното им съдействие при подготовката на 39-то Световно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в град София 14-18 септември в зала “Арена Армеец”.

За нас беше изключително важна тази подкрепа за успешната организация на състезание от такъв висок ранг. Първенството е първа Олимпийска квалификация и не би било възможно неговото осъществяване, имайки предвид изискванията на международната федерация по гимнастика ФИГ, без помощта на министър Василев и представляваното от него спортно министерство.

Като изключа емоционалния старт при съвместната ни работа, който бързо и интелигентно бе преодолян, през всичките тези месеци ръководената от мен федерация е получавала абсолютна подкрепа за дейността ни от г-н Василев и неговия екип.

Оставам с най-добри чувства.

Вярваме, че предстоящото Световно първенство ще бъде истински празник на красотата и силата на спортния дух за многобройните любители на художествената гимнастика!

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147