По света осъждат побоя над турски футболен рефер

Спорт 12.12.2023 12:14 Снимка: ДНЕС+

По света осъждат побоя над турски футболен рефер

Президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа, който беше ядосан след гола на Ризеспор, довел до равенството в последната минута (1:1), удари с юмрук съдията на мача Халил Умут Мелер. Когато падна на земята, той беше ритан от хора, пише авторитетното френско издание „L'EQUIPE” след снощния скандал в материал, озаглавен „Президент наби жестоко съдия в Анкарагучю“.

„Шок в турския футбол: Съдия беше ударен от президент“, пък е заглавието на португалския вестник „O JOGO“, който посочва:

"Това са шокиращите кадри, които стигнаха до нас от Турция. Фарук Коджа, президентът на Анкарагюджю, където играе португалецът Педриньо, нападна рефера Халил Умут Мелер с удар след мача с Ризеспор, който завърши при равенство 1:1."

Ето какво пишат някои от водещи европейски медии:

Испания, MARCА: "НЕОБИЧАЙНО, СРАМНО И ТЪЖНО!"
"Необичайно, срамно и тъжно: Президентът на Анкарагюджю скочи на терена, за да атакува съдията. Президентът на турския отбор Фарук Коджа скочи на терена в края на мача и нападна рефера Умут Мелер, защото той посочи дузпа срещу неговия тим в 97-ата минута срещу Ризеспор".

Германия, БИЛД: "СКАНДАЛ В ТУРЦИЯ"
"Скандал в Турция... Шефът на клуба наби съдията. В мача от Суперлигата между Анкарагюджю и Ризеспор (1:1) имаше грозна атака срещу съдията Халил Умут Мелер. След последния съдийски сигнал президентът Фарук Коджа изтича на терена и удари съдията с юмрук в лицето. Докато реферът лежеше на земята, други двама души го ритнаха в главата. Страхлива атака срещу съдията... "

Италия, TUTTOSPORT: „Турция Е В ШОК: ПРЕЗИДЕНТ НА КЛУБА УДАРИ И РИТНА СЪДИЯТА“
"Халил Умут Мелер беше нападнат от президента на Анкарагюджу Фарук Коджа в края на мача с Ризеспор. Случилото се преди няколко часа в столицата на Турция беше сензационно. В края на мача между Анкарагюджю и Чайкур Ризеспор, който завърши 1-1, президентът на клуба домакин Фарук Коджа нападна съдията по безпрецедентен груб начин."

Англия, ДЕЙЛИ МЕЙЛ: „СЪДИЯТА БЕШЕ УДРАН В ЛИЦЕТО“
„Президентът на Анкарагюджю удари с юмрук и ритник в лицето съдията след мача срещу Ризеспор в Суперлигата. След мача между Анкарагюджу и Ризеспор, един от отборите на Суперлигата, съдията беше ударен с юмрук в лицето. Оказа се, че човекът, който е ударил съдията, е Фарук Коджа. Мелер падна на земята и беше ритан от поне двама души, докато се опитваше да защити лицето си. След изнасянето му се видя, че окото му е подуто. Голяма тълпа от играчи, треньорския щаб и охраната бързо пристигнаха на мястото и спряха атаката. Разтърсеният Мелер се изправи"

Германия, ONEFOOTBALL: „ПРЕЗИДЕНТЪТ НА КЛУБА НАПАДА СЪДИЯТА“
"Изображенията на президента на Анкарагюджю, нападащ съдията на ФИФА Халил Умут Мелер по време на равенството 1-1 с домакина Чайкур Ризеспор, се появиха в интернет. Веднага след последния съдийски сигнал на мача президентът Фарук Коджа излезе на терена и се изправи срещу съдията, причинявайки хаос. Ясно се видя, че Коджа без колебание удари съдията в лицето. Той падна на земята, а персоналът се опита да предотвратят по-нататъшна атака и да го защити. Съдията обаче беше ритнат, докато беше на земята."

Португалия, РЕКОРД: „ТУРСКИ СЪДИЯ БЕ УДАРЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТ“
„Когато мачът от Суперлигата бе изправен пред хаос, турският рефер беше ударен с юмрук от президента на Анкарагючю и реферът беше съборен на земята. Халил Умут Мелер беше нападнат в грозните събития след драматичния мач срещу Ризеспор. Президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа влезе на терена и удари с дясната си ръка лявото око на Халил Умут Мелер, докато той се опитваше да се защити."

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549